24 feb|Kumla

Sten, sten – bubbla dig!

Performance Musikteater

En poetisk föreställning om visdomen vi människor glömt.

Djupt, djupt nere i havet bor en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar som sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta, de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans.

"Sten, sten – bubbla dig!" riktar sig till barn från 5 till 9 år. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med i föreställningen. Historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas.

Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet Koto. Instrumentet själv bär historien och visdomen. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet. Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.

Medverkande

Lotta Sjölin Cederblom
Karin Nakagawa

Konstnärligt team

Av och med: Lotta Sjölin och Karin Nakagawa
Ljus: Svante Grogarn

Producent

Possibilitas

Turnéplan