Foto: Sonja Palm och Per Kagrell. Montage: Johanna Kallin

17 nov|Åmål

Svante möter Beppe Wolgers

Musik Musikteater

Svante möter Beppe Wolgers är en intim och personlig föreställning där Svante Thuresson framför många av Beppe Wolgers mest älskade texter.

Med Beppes egna ord berättar Svante Thuresson om dennes uppväxt, tankar och liv. Med humor och värme kommer publiken nära textförfattaren, poeten och människan Beppe.

På scen ser vi också Claes Crona Trio och tillsammans ger de oss sina tolkningar av låtar som Sakta vi går genom stan, Vinter i skärgår'n och Monicas vals.

Svante Thuresson är en av Sveriges främsta jazzsångare med en lång karriär bakom sig. Hans repertoar är bred och han har under åren framfört texter och sånger av bland andra Beppe Wolgers, Hasse & Tage, Povel Ramel, Monika Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.

Claes Crona Trio har spelat och turnerat med artister som Lill Lindfors, Putte Wickman, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek samt en mängd amerikanska artister och musiker.Beppe Wolgers företräds av Colombine Teaterförlag

Medverkande

Svante Thuresson, texter och sång
Claes Crona, piano
Hans Andersson, bas
Johan Löfcrantz Ramsay, trummor

Konstnärligt team

Claes Crona och Svante Thuresson

Producent

Riksteatern

Turnéplan

Recensioner

Gefle Dagblad | 14 mars 2019

"Svante Thuressons milda röst lämpar sig väl för att tolka Wolgers fyndigt poetiska låttexter, och Claes Crona med musiker följer sångaren som vore hela hans kropp en dirigentpinne. "

Hela Hälsingland | 23 mars 2019

"Varmt och humoristiskt, melodiskt och vackert! Svante Thuresson är "still going strong". Nostalgi på hög nivå, men ändå här och nu!"