Foto: Sören Vilks

27 sep|Årsta

Taha

Internationellt Teater

Sann skådespelarmagi i ett imponerande drama

"With this small pencil
I will draw the word
I will write the world."

En publik- och kritikersuccé världen över som inte lämnar någon oberörd. I den internationellt prisbelönta föreställningen Taha får vi följa ett människoöde som börjar i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Om en poets kärlek till ordet, hans fascinerande kärlek till människoliv och natur. Om sorg och människans stora förmåga till förlåtelse, om att erövra världen med kunskap och skönhet i en glödande föreställning berättad med fint avvägd humor.

Detta är berättelsen om den palestinske hyllade poeten Taha Muhammad Ali, skriven och framförd av mästerlige skådespelaren Amer Hlehel, översatt och regisserad av Amir Nizar Zuabi.

Spelas på engelska eller arabiska och textas till svenska.


Publikröster:
"TAHA är en av mina största teaterupplevelser. En drabbande och vacker berättelse som berättas med precision och humör av en suverän skådespelare. Amer Hlehels spel kommer jag bära med mig mycket länge" Shebly Niavarani

"Underbar berättarkonst!! En ensam skådespelare som befolkar scenen med ett myller av mänskliga öden som gör Palestinas historia tung som bly och samtidigt lätt som spunnet socker. Jag skrattade och grät.
SE!!"
Gunilla Röör

Presscitat:
"En oerhört berörande och vacker föreställning" Kulturbloggen

"An inspiring piece, delicate, deeply affecting. Warmly recommended." The Independent


På arabiska

Amer Hlehel

Av och med: Amer Hlehel
Regi: Amir Nizar Zuabi
Regi arabisk version: Yousef Abu Warda
Dramaturgi arabisk version: Ala Hlehel
Scenografi: Ashraf Hanna
Musik: Habib Shehadeh Hanna
Ljusdesign: Muaz Jubeh
Översättning: Amir Nizar Zuabi

Producent

Riksteatern

Turnéplan