Foto: Lars-Gunnar Olsson, Sveriges Radio

7 feb|Hallstahammar

Ted Gärdestad, sångerna och livet

Musikteater

Spännande med nya tolkningar och att höra historien om bröderna

Kenneth Gärdestad har hjälpt till med att berätta om sångerna och livet. Erik Winqvist och Simon Forsman tolkar och förmedlar. Det är personligt och uttrycksfullt. Texterna får nytt liv, musiken ljuder och berättelsen ger förståelse.

Sol vind och vatten, För kärlekens skull, Eiffeltornet, Himlen är oskyldigt blå, Äntligen på väg, Fånga en ängel, m.fl.Recensioner
För kärlekens skull "Ted Gärdestad blev bara 40 år, dog alltför tidigt. Men hans sånger lever ​och frågan är om de inte blivit i det närmaste odödliga? På tisdagskvällen gavs de ny innebörd av musikerna Erik Winqvist och Simon Forsman som fängslade publiken" " En riktig ynnest, visade det sig, för här handlade det inte bara om att tolka musik, utan mycket, mycket mer". "På ett innerligt, närmast kärleksfullt sätt, gavs en varm och känslofull inblick i två bröders musikskapande" "stundom riktigt känslosam, nästan lika mycket inlevelsefull teater som ett musikframträdande." "Erik Winqvist och Simon Forsman ligger nära originalen, men känns samtidigt nyskapande. Och visst fungerar det också med piano, klarinett och saxofon. Det som imponerade mest var kanske ändå de två musikernas närhet till publiken - och den musik de valt att hylla.” ”innerligt och varmt, med en djupare innebörd. För kärlekens skull”.

/Åke Lundgren Norra Västerbotten


”låtarna fick fart och stomp, och redan i pausen var ensemble och publik på mycket god fot med varandra. Och under den andra halvan kunde Erik Winqvist berätta vad som helst – publiken lyssnade andäktigt, skrattade och applåderade varje låt allt mer entusiastiskt. Och det slutade med stående ovationer och extranummer.”

”tillfällen att briljera i olika instrumentsolon. Det var ett musikaliskt framstående gäng på scenen: förutom Erik Winqvist på saxofon och klarinett var där Simon Forsman på klaviatur och sång, dessutom medansvarig för hela programupplägget, vidare Tobias Grenholm på kontrabas och trumpet samt Erik Mjörnell på gitarr. Sammanfattningsvis en mycket tillfredsställande musikafton, tyckte alla vi talade med efteråt.”


​Anders Marell, Ölandsbladet

Medverkande

Erik Winqvist: Sång, sax och flöjt
Simon Forsman: Piano och sång
Tobias Grenholm: Kontrabas, trumpet
Simon Hammarbacken: Slagverk
Erik Mjörnell: Gitarr

Konstnärligt team

Låtarna är skrivna av Ted (musik) och Kenneth Gärdestad (text)
Manus: Erik Winqvist
Regi: Conny Borg

Producent

Svensk Musik och Teater

Turnéplan