Jan Sigurd och Wille Crafoord / XTC Producions AB

12 mar|Nyköping

VÄNSKAPSMATCH Med Jan Sigurd och Wille Crafoord

Musik Show

Kan vuxna bli kompisar?

Jan Sigurd och Wille Crafoord har efter många års sneglande äntligen funnit varann. Och frågar sig genast misstänksamt: Kan vuxna män bli kompisar? Bara sådär?

Med gemensamma musikaliska rötter laboreras och med vitt skilda perspektiv. Ståupp varvas med hiphop och landar i det ursvenska jazzarvet – från melodifestival till blues, ramelfinurliga texter och en dos Cornelis. Alla vinner i slutändan. Det är ju en vänskapsmatch.

Denna gitarr- & pianoduo uppträder för första gången tillsammans i en sprudlande kabaret-konsert.

Jan Sigurd är artist, författare och pianist med en musikalisk historia som låtskrivare för Monica Zetterlund. Sedan 80-talet har han gjort ett antal föreställningar som Korv med Mose, Groucho & jag, Om livet & såna grejor, Zetterlund & Sigurd samt Sigges sit down comedian show. Nu gör han en rolig och varm pocketshow med vännen Wille Crafoord, känd som hiphopare med rapgruppen Just D – samt för en solokarriär med oförglömliga hits som Samma typ av annorlunda saker, Kolla morsan, Adam och Eva, Allround. Han har fått Povels Karamelodiktstipendium, Rockbjörnen, samt deltagit två gånger i Melodifestivalen.

En fullträff för Crafoord och Sigurd! Deras föreställning Vänskapsmatch har under hösten och våren inte lämnat en stol ledig på Stadsteatern i Stockholm.

Sara Jangfelt säjer:
"enormt vass kärleksfull samtidshumor, där en sällan beskriven relation närskådas; den manliga vänskapen"

Andra omdömen:
"otroligt fint" , "geniala texter"

Medverkande

Jan Sigurd och Wille Crafoord

Konstnärligt team

Jan Sigurd och Wille Crafoord

Producent

XTC Producions AB

Turnéplan