30 mar|Nybro

Världens Bästa Allan!

Musikteater

Efter mer än 150 konserter på duo för vissångarna Lucas Stark och KG Malm under 2016-2017 och ett aldrig dalande intresse för konserten med Allan Edwalls visor tar de nu ett nytt grepp och utökar och skriver om delar av föreställningen. Två av landets mest välrenommerade musiker i form av dragspelaren/munspelaren Bernt Andersson och cellisten Johanna Dahl har bjudits in och sångerna har fått nya spännande arrangemang!

Det är få kulturpersonligheter som har varit lika folkkära och älskade som
Allan Edwall.

I föreställningen Världens Bästa Allan! framförs de sånger som han på senare år har kommit att bli mer och mer uppmärksammad och älskad för vid sidan av sin skådespelargärning. Visa, folkmusik och mustiga skrönor färgade med svart humor och satiriska samtidsbetraktelser.

Humor, publikkontakt, spelglädje och spontanitet är viktiga ingredienser när de rutinerade vissångarna Lucas Stark och KG Malm nu slår sig ihop med två av landets mest välrenommerade musiker, Bernt Andersson och Johanna Dahl. Förutom musik innehåller föreställningen också korta monologer, skrönor och berättelser ur Allans spännande artistliv.

Medverkande

Lucas Stark, KG Malm, Bernt Andersson, Johanna Dahl

Konstnärligt team

Lucas Stark - Elgitarr, sång, berättare och lap-top. KG Malm - Ak. gitarr, sång och monologer. Bernt Andersson - Dragspel, piano, munspel och sång. Johanna Dahl - Cello, fiol och sång

Producent

Lucas Stark Kulturproduktion

Turnéplan