Foto: Henrik Dahl

18 apr|Sala

Världens sista föreställning

Cirkus/Clown Teater

En barnförbjuden clownföreställning om döden

I Benhuset på Katarina kyrkogård kämpar en ensam figur med att förstå och acceptera sitt livsvillkor, att allt som lever ska dö. På väg mot det nära förestående och oundvikliga slutet försöker hon göra oss alla odödliga med hjälp av fördelningspolitik, att upphäva döden genom att fullständigt uppgå i nuet, iscensätta den perfekta döden och att slutligen be, förbanna och böna om lite, bara lite, mera tid.

Världens sista föreställning är ett clownens memento mori, ett undersökande av döden och dess villkor. Clownens födelse är entrén, sortin är döden. Hon lever bara tillsammans med publiken, ett kort, högkoncentrerat liv som bär de stora frågorna om liv och död. Det ger ett eget perspektiv på de existentiella frågorna, där både humor och svärta blottläggs.

Föreställningen är skapad av Karin Bergstrand, i samarbete med fyra olika konstnärer från olika discipliner som får möta clownformen. Magnus Dahlbäck är bildkonstnär, Henrik Dahl, konstnärlig ledare för Teater Tribunalen, Kajsa Englund som arbetar med fysisk komedi och slapstick och Liv Elf-Karlén är medförfattare och regissör.

Dotterbolaget i samarbete med Benhusets Alkemiska teater och Teater Tribunalen.

Med stöd av Kulturrådet, SLL och ABF

Medverkande

Karin Bergstrand

Konstnärligt team

Karin Bergstrand
Liv Elf-Karlén
Caroline Romare
Henrik Dahl
Magnus Dahlbäck
Kajsa Englund

Producent

Dotterbolaget

Turnéplan

Video