Foto: Martin Skoog

10 feb|Värnamo

Vart tog min igloo vägen?

Teater Mim Barn/familj

Oolik är en helt vanlig flicka som ger sig ut på ett ovanligt äventyr. En dag när hon sitter i sin igloo börjar det droppa på hennes huvud. Håller hennes igloo på att smälta? (För barn 4-10 år)

Följ med Oolik på hennes resa för att söka efter hjälp. På vägen, i en gnistrande stjärnklart arktiskt kall värld, möter hon flockar av snögäss, slädhundsvalpar, valrossar och DIG! I en interaktiv, musikalisk föreställning reser Oolik genom snöstormar, över oceaner och in i våra hjärtan.

Föreställningen är mycket visuell och karaktärerna pratar "igloo-iska", ett låtsasspråk, vilket gör att föreställningen är tillgänglig för alla. Både hörande och icke-hörande samt även de som har stora utmaningar i det verbala kommunicerandet.

Föreställningen äger rum med publiken runtom sittandes i en igloo av tyg.

En föreställning om klimatförändringar. Att tänka på och tala om - och vad vi kan göra åt det.

Producent: Boulevardteatern

Publikröster
"Boulevardteatern lämnar ingen oberörd. Dekor, musik, språk och scenlösningar ställer krav på den unga (och vuxna) publiken. Man ser hur barnen runt scenkanten anstränger sig att förstå. Alla strävar efter att ta sig bakom det mystiska, hemliga, smått obegripliga. Sjuåringen i mitt sällskap var en av dem som lärt sig att under stor koncentration knäcka en och annan kod. Han har följt sin redan frälsta mormor på Boulevardteaterns makalösa fantasiutflykter förut. Teater ska var så här!"

Medverkande

Isabel Ström (skådespelare)
Elinne Leanderson (musiker)

Konstnärligt team

Regi: Roger Westberg
Musik: Elinne Leandersson
Scenografi/ljus: Kundali Löfstrand
Kostym: Malin Tivenius
Efter en originalidé av The Bone Ensemble (UK)
Formgivning: Carin Lundhquist Frenning
Foto pressbilder: Martin Skoog

Producent

Boulevardteatern

Turnéplan