Foto: Danish Saroee

22 nov|Stockholm

Voices of change

Musik

Mohsen Namjooos konsert är en del av Riksteaterns temasatsning Voices of Change. Här riktas strålkastarljuset mot artister som verkar för en förändring; röster som inte kan göra sig hörda i sina hemländer på grund av vad de står för.

Voices of Change är en arena för scenkonstutövare som har en begränsade möjligheter att arbeta i sina hemländer. Många riskerar att fängslas på grund av åsikt, sexuell läggning och könsidentitet. Riksteatern vill på detta sätt lyfta fram scenkonstnärer som genom sitt konstnärskap vill verka för en förändring och göra världen till en bättre plats.

26 OKTOBER
Gian Ensemble
Kurdisk kvartett med nyskriven, intim och dynamisk repertoar spelas av Gian Ensemble under ledningen av kompositören Mohammad Zolnouri med gästartisten, den starka kvinnliga vokalisten Raheleh Barzegari.

Gian Ensemble är på sin turné i Europa. I oktober 2018 kommer bandet för första gången till Sverige och Kista Världsmusikfestivalen. De bjuder sin publik till ett nyskapande, konstnärlig och kreattiv samspel med Rahele Barzegari (Raho) som en de nya starka kvinnliga vokalister från Kurdistan i Iran.

Gian ensemble i sitt samarbete med Raheleh Barzegari, presenterar kurdisk musik och delvis samtida persisk klassisk musik.

Medverkande musiker:
Ustad Mohammad Zolnouri: Tar och Tanbur (Stränginstrument)
Dariush Rasouli: Ney (Blåsinstrument)
Hamidreza Ojaghi: Daf, Dayere och Dohol (Slagverk)
Gästartist: Rahele Barzegari: Sång

Konserten presenteras i två delar utan paus.
De flesta av kompositionerna har producerats av Mohammad Zolnouri.
22 och 23 NOVEMBER
Mohsen Namjoo
Mohsen Namjoos musik är influerad av blues, rock och iransk folkmusik och han har av New York Times kallats för Irans Bob Dylan. Hans texter har ofta satiriska inslag, vilka på ett träffande sätt speglar den frustration och uppgivenhet som många unga iranier upplever i vår tid. 2006 dömdes han i sin frånvaro till fem års fängelse i en islamisk domstol för att ha ”förlöjligat” en viss sura i Koranen. Han är född i Iran men är numera bosatt i New York.

Det kommer fler artister – håll utkik här!

Medverkande

Gian Ensemble, Mohsen Namjooo m.fl.

Konstnärligt team

Gian Ensemble, Mohsen Namjooo m.fl.

Producent

Riksteatern

Turnéplan