Foto: Ewa Malmsten Nordell

Jenny Lind-stipendiat

Musik Sommarturné

Karin Osbeck är 2016 års Jenny Lind-stipendiat.

Karin, som är född 1993, tog sin första sånglektion när hon var 13 år och har sedan dess drömt om att bli operasångerska.

Karin vill ägna sig åt opera då hon tycker att den har en mycket speciell förmåga att beröra människor. Idag går Karin kandidat 2 på Operahögskolan i Stockholm. Tidigare har hon studerat vid Kulturamas grundskola, Lilla Akademiens Musikgymnasium och Vadstena folkhögskolas musiklinje.

Under sina studieår har Karin sjungit rollen som The Warrior i The Son of Heaven vid Vadstena-Akademien och Cherubin i Figaros Bröllop på Gamla teatern i Vadstena. Karin har även varit solist i sakrala verk av Buxtehude, Mozart, Rossini och Roman med flera. Tintomara i Lars Johan Werles opera med samma namn från 1973 är Karins drömroll.

2016 års jurymotivering:
Karin Osbeck, årets Jenny Lind-stipendiat, som med värme i rösten och sin självklara musikaliska närvaro berör åhöraren på djupet.

Även i år deltar en manlig sångare vid sidan av Jenny Lind-stipendiaten, i år är det Wiktor Sundqvist, tenor. Pianist under turnén är Matilda Lindholm som går kandidat 2 på Kungliga Musikhögskolan. Matilda har arbetat tidigare med Karin Osbeck och är varmt rekommenderad av Staffan Scheja.

Medverkande

Karin Osbeck, Wiktor Sundqvist, Matilda Lindholm

Konstnärligt team

-

Producent

Riksteatern och Folkets Hus och Parker