Foto: Roy Nehmé

Min mammas dotter

Energiskt, roligt och känsloladdat! 23-åriga stjärnskottet Maria Nohras hyllade monolog handlar om en ung tjejs uppväxt. Sprudlande ordväxlingar blandas med boxning och Beyoncé som exploderar ut i en street-dansuppvisning.

(Turnerade med Riksteatern hösten 2015.)

Med personliga berättelser kontrat med riktiga knockouts och en fantastisk publikkontakt lyckas Maria Nohra med humor och allvar berätta om skillnader i kulturkoder, svårigheter och stoltheten över att tillhöra två kulturer och den eviga kärleken till en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. En mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.

– Min mamma är den jag älskar mest men också den jag har mest konflikter med. Jag tror att alla som har en mamma känner igen sig i den dubbla känslan, vilket också har varit min utgångspunkt när jag skrev föreställningen, säger Maria.

På knappt en timme, med en intensiv täthet, bjuds du på en härlig blandning av dans, imitationer, familj, humor, boxning och Beyoncé!

Musik:
Haramt Ahibbak – Warda
Noura Noura – Farid El Atrache
Anta Oumri – Oum Kalthoum
Bus – Grillat & Grändy
Single Ladies – Beyoncé
Run the world – Beyoncé
Chaka Dance – Beenie Man
Galen – Ison & Fille
A Prayer – ZozoPresscitat:
”Du har berört det innersta i mig” /”Det här är det bästa jag sett” / ”Du får mig att vilja våga vara mig själv”
Publikröster

”Maria Nohra är så mångsidigt begåvad att man baxnar./…/ Strindberg deklarerade att ”min eld är den största i Sverige”. Det stämmer inte längre.”
Corren

Maria Nohra är utbildad på Stockholms Elementära Teaterskola och Min mammas dotter är hennes examensföreställning. Hon har tidigare jobbat som programledare på Sveriges Radio och som 15-åring erhöll hon titeln svensk mästare i boxning i sin viktklass.

Skådespelaren Roy Nehmé har regisserat föreställningen och Farnaz Arbabi, konstnärlig ledare på Unga Klara har agerat regiöga.

Föreställningslängd: 1 tim

Maria Nohra

Regi: Roy Nehmé, Regiöga: Farnaz Arbabi

Producent

Riksteatern

Bilder