Pressmeddelande: Helheten

Urpremiär för Helheten – ett intimt och bombastiskt allkonstverk

Föreställningen Helheten i regi av Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin är en helhetsupplevelse med dans, teater och musik. Publiken bjuds in att ta del av funderingar kring begreppet helhet. Är det viktigt för en människa att känna sig hel, eller är det viktigare att vara en del?

Verket Helheten bygger på en rad dokumentära intervjuer med läkare, nunnor, lydiga och olydiga, nuckor, rektorer och mammor med flera. Idén till Helheten fick Tove Sahlin efter funderingar kring vad det egentligen innebär att leva. Vad betyder det att vara hel och trasig och vad jag vill bidra med som en del av samhället?

Tove Sahlin skapar Helheten tillsammans med delar av det konstnärliga teamet som också var med i det bejublade verket DNA – Dansa Nära Anhörig på Backa teater hösten 2018. På scen Maria Johansson Josephsson, sångerska och kompositör och de fyra artisterna David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Mårten Andersson och Ellen Söderhult.

– Jag hoppas att publiken börjar fundera på sin egen tillvaro, kanske berörs de av någon historia och kanske fastnar en refräng på hjärnan. Och förhoppningsvis får upplevelsen någon att knacka på dörren till sin granne en dag i november när man inte sett henne på några dagar, säger Tove Sahlin, koreograf och regissör.

Urpremiär i Umeå 10 oktober

Medverkande

Sångerska och kompositör Maria Johansson Josephsson 
Artister David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Ellen Söderhult, Mårten Andersson och Maria Johansson Josephsson 
Medverkande röster Edvin Edin Adolfsson, Henry Ascher, Leopold K Bojsenburg, syster Karin, Malin Lindroth, Sofia Jama Liban, Max, Marco Vega, Rickard Öh 

Konstnärligt team

Idé, koreografi och regi Tove Sahlin 
Intervjuer, manus och konceptarbete Malin Holgersson 
Musik, arrangemang och sånginstudering Maria Johansson Josephsson 
Scenografi, ljusdesign och kostym Josefin Hinders 
Projektioner Nemo Stocklassa Hinders 
Kreativ mönsterkonstruktion Sara-Lovise Ewertson 

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/helheten

Pressbilder finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/helheten

För mer information:

Emma Englund
Press- och PR-ansvarig
Tel: 08-531 99 408
Mob: 070-637 5940
E-post: emma.englund@riksteatern.se

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullbergbaletten är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades tor 2019-09-19 10:00

Till startsida Press


Foto: Sören Vilks / Illustration: Alejandro Montero Bravo