Pressmeddelande: never grow old

Granskande dans där växterna talar – urpremiär för never grow old

I never grow old, Riksteaterns nya beställningsverk av koreografen Paloma Madrid, ser vi henne på scen tillsammans med de två internationellt uppmärksammade dansarna Belén Maya och Ninos Josef. Det blir specialdesignade kostymer, nykomponerad musik och växter som talar till den som lyssnar. Urpremiär den 1 oktober i Hallunda.

Koreografen och dansaren fantiserar: Tänk om jag har levt som man i femhundra år, innan jag hamnade i denna kropp – och ingen tar hänsyn till min historia!

– Det är en generös koreografi där vi som dansare utforskar våra livserfarenheter och dansberättelser granskade ur ett avkoloniserande perspektiv. I början av processen frågade jag mig; hur gör jag en koreografi som håller mig intresserad? Jag insåg snabbt att jag var redo att ta fram delar av mitt liv, och med det skapa en koreografi som är i ständig förändring, säger Paloma Madrid, koreograf, dansare och performer i föreställningen.

Publiken bjuds in till ett universum där koreografi, scenografi, kostym och ljuddesign samverkar och ständigt påverkar dansarnas rörelser. Den som lyssnar riktigt noga kan höra växterna tala och få inblick i framtiden. I never grow old blir begrepp som hållbarhet, mellanförskap, och avkolonisering till koreografier. Föreställningen kommer att turnera på 14 orter runt om i Sverige.

– Det är första gången jag turnerar i Sverige! Jag är nyfiken på det nya och längtar verkligen efter denna nya erfarenhet. Att möta Sverige från scenen känns både hoppfullt och viktigt, säger Paloma Madrid.

Urpremiär 1 oktober, Hallunda, Stockholm

Medverkande
Paloma Madrid
Belén Maya
Ninos Josef

Idé och koreografi Paloma Madrid
Scenografi Mariana Alves Silva och Linda Emily Al-Ghussein
Kostym Malin Busck / HI ON LIFE
Musik och ljuddesign Safoura Safavi
Ljusdesign Peter Stockhaus
Dramaturgisk konsultation Gülbeden Kulbay
Gender movement konsultation Liv Elf Karlen
Koreografisk konsultation Malena Sjöstedt

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/nevergrowold

Pressbilder finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/never-grow-old


Anna Gerdin
Press- och PR-ansvarig
08-531 99 354
anna.gerdin@riksteatern.se

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullbergbaletten är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades mån 2019-09-16 10:37

Till startsida Press


Foto: Julia Peirone