Pressmeddelande: Firma, Masker & Magi

Författarparet Ulf Nilsson och Lotta Olsson gör comeback med magisk musikal

Barnboksförfattarna Ulf Nilsson och Lotta Olsson som står bakom succén Lilla stora livet är tillbaka på Riksteatern. Denna gång med en magisk musikal för årskurs 2-4. En berättelse om syskonskap, empati och fantasins kraft. För regi står Olle Törnqvist och musiken är komponerad av grammisvinnarna Amason. Firma, Masker & Magi har urpremiär den 2 oktober i Hallunda.

– Nyskriven musik, fantastiska masker och en spännande text tar oss med på en hisnande resa genom tid och rum. Firma, Masker & Magi ger barnen tillgång till en fantasieggande värld fylld av spännande saker och händelser. Konst för unga människor känns viktigare än någonsin i dessa pandemitider, säger Olle Törnqvist, regissör.

Föreställningen handlar om en ängslig lillebror och hans nyfikna storasyster som på väg hem från skolan tar en omväg och passerar affären ”Firma Masker & Magi”. Här finns fantastiska uppfinningar och konstiga masker. Den teatrala ägarinnan är upprörd över att en vän hamnat på sjukhus och frågar om barnen kan passa butiken medan hon hälsar på. En värld av magi möter barnen när de börjar utforska butiken efter att ägarinnan har åkt.

– Den handlar om magin att få vara en annan en stund. Det är ju just den magin som är teaterns och konstens kärna, säger Ulf Nilsson, manus.

För uppsättningen står de hyllade barnboksförfattarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson, regissören Olle Törnqvist och scenografen Johanna Mårtensson – teamet bakom succén Lilla stora livet. Musiken är komponerad av Grammisvinnarna Amason och My Walther har gjort föreställningens masker.

Urpremiär den 2 oktober i Hallunda, Stockholm

Medverkande
Nadia Hussein
Victor Morell
Malin Vispe*

Musiker Nadia Hamouchi

*Praktikant från Högskolan för scen och musik - Göteborgs universitet (gäller hösten 2020)
 

Regi Olle Törnqvist
Manus och sångtexter Ulf Nilsson och Lotta Olsson
Scenografi, kostymdesign Johanna Mårtensson
Maskdesign hel och halvmasker och maskspelsinstruktion My Walther
Mask- och perukdesign Eva Rizell
Ljusdesign Oscar Tuominen
Komposition och inspelning vinjettsång Amason
Ljuddesign Markus Vass
Dramaturger Ninna Tersman och Elsa Berggren
Turnéledning/kostym och rekvisitateknik Lina Wollter
Scen/teknisk samordning Tomas Björnlund
Ljusteknik turné Oscar Tuominen
Ljudteknik turné Markus Vass
 

För mer information samt turnéplan:
https://riksteatern.se/firmamaskermagi

Pressbilder finns på:
https://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/firma-masker-magi

För mer information:
Anna Gerdin
Press- och PR-ansvarig 
anna.gerdin@riksteatern.se 
Tel: 070- 528 991 5

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades tor 2020-09-24 13:00

Till startsida Press

Firma, Masker & Magi. Illustration: Johanna Kallin / Masker: My Walther