Pressmeddelande: Play 3.0

Ipad-magi och högteknologisk humor när Sirqus Alfon får fria händer

Urpremiär för gruppen Sirqus Alfons föreställning Play 3.0 på Riksteatern. En humoristisk och varm föreställning som med hjälp av teknik skapar magi som inte liknar något annat inom svensk scenkonst. Gruppen som uppmärksammats internationellt är tillbaka i Sverige och turnerar under hösten runt om i landet. Urpremiär den 2 oktober i Stockholm.

Play 3.0 bjuder in till en surrealistisk värld till ljudet av punkig elektropop. Med hjälp av laser, artificiell intelligens och iPads undersöks teknik, musik, dans och interaktion på ett innovativt och lekfullt vis. 

- Vi har länge velat ta vår lek med det digitala till nya nivåer. Det gör vi nu. Om vår förra föreställning var en hyllning till publiken så är detta en hyllning till leken, berättar Erik Rosales, frontfigur i Sirqus Alfon.  

Sirqus Alfon består av Erik Rosales, Martin Östman och Henrik Strindberg. Gruppen har uppmärksammats internationellt för sitt nytänkande grepp i att låta tekniken samspela med det mänskliga. De har medverkat i tv-program som America's Got Talent och World's Got Talent. Sirqus Alfon har också prisats på flera stora internationella scenkonstfestivaler för sin tidigare föreställning I am Somebody med utmärkelser som "Bästa cirkus" och "Bästa föreställning alla kategorier". Nu är de tillbaka i Sverige och aktuella med Riksteaterturné.

- Det blir magi med hjälp av teknik, men också oväntade humoristiska grepp. Vår scenkonst har ingen linjär berättelse utan ska tas in som en upplevelse, fortsätter Erik Rosales.

Play 3.0 är en föreställning som passar en publik i alla åldrar. De bjuds in till en kväll av möjligheter i den operfekta lekens värld. En värld som alla har inom sig, men som ofta glöms bort i samtidens strävan efter perfektion.

Produktionen är ett samarbete mellan Riksteatern, Sirqus Alfon och Follow the Rabbit.

Urpremiär den 2 oktober på Årsta Folkets hus, Stockholm

Medverkande
Sirqus Alfon

Konstnärligt team
Koncept, manus, tekniska lösningar och musik Sirqus Alfon
Regiöga Paula McManus
Scenografi och kostym Hanna Cecilia Lindkvist
Maskdesign Agnes Kenttä
Koreografistöd Anna Ståhl
Motiondesign Victor Norman
Ljudtekniker Philippe Bokmaar
Kreativ producent Josefin Rosales, Follow the Rabbit
Musiken mixad och co-producerad av Markus Jägerstedt

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/play3.0

Pressbilder finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/play-3-0

För mer information:
Joakim Johansson
Press- och PR-ansvarig
joakim.johansson@riksteatern.se
Tel: 070-98 52 466

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades tor 2020-09-10 13:00

Till startsida Press


Play 3.0. Foto: Klara G