Pressmeddelande: Ravinen

Kärlek och maskulinitet när den palestinska stjärnregissören Amir Nizar Zuabi sätter upp föreställning i Sverige

Ravinen är en passionerad kärlekshistoria om moral och maskulinitet. Det är första gången den palestinska stjärnregissören och dramtikern Amir Nizar Zuabi spelas i Sverige. På scen ser vi bland annat Lisa Werlinder och Othman Othman. Världspremiär den 13 november i Årsta utanför Stockholm och spelar därefter på Örebro Teater.

I en mindre stad i Sverige möter vi ett framgångsrikt medelålders par. Mannen är chef för en grupp arbetare, immigranter från hela världen, som drar optisk fiber genom en ravin i en skog. Spänningar börjar byggas upp mellan arbetarna och deras till synes välmenande chef. När chefens fru en dag besöker arbetsplatsen vävs personernas liv och olika världar samman. Mötet leder till en förbjuden kärlekshistoria där känslor och lojaliteter hamnar i konflikt med varandra och skapar en spiral av händelser som inte går att stoppa.

– I Ravinen är karaktärerna individer med flera lager. Vi som möter dem kan identifiera oss med dem; de är precis lika komplicerade som vi, lika klumpiga och besvärliga, lika mänskliga. Jag hoppas att när man har sett pjäsen så ser man andra människor på ett annat sätt. Någon som man vanligtvis skulle gått förbi utan att lägga märka till kanske man kan få syn på och tänka att det också är en komplicerad människa, med starka känslor och med djup, säger Amir Nizar Zuabi.

Ravinen är en berättelse som ställer frågor som: Vem är god? Vem har moralen på sin sida? Och vem har egentligen makt? I detta drama får de stora känslorna som kärlek, ilska, åtrå och sorg ta plats. Ravinen är skriven på engelska och översatt av den svenska dramaturgen Magnus Lindman. Föreställningen är en samproduktion mellan Riksteatern och Örebro Teater.

Världspremiär 13 november på Folkets hus i Årsta. 
Premiär 28 november Örebro Teater.

Medverkande
Lisa Werlinder
Othman Othman
Isa Aouifia
Linus Lindman
Ibrahim Faal
Nikolai von Schlippenbach

Konstnärligt team
Manuskript och regi Amir Nizar Zuabi
Scenografi och kostym Annika Bromberg
Ljus Sofia Lindé och Hannele Philpson
Maskdesign Anna Olofson
Textdramaturg Ninna Tersman
Dramaturg Lisa Lindén

För mer information samt turnéplan:
riksteatern.se/ravinen

Pressbilder finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/ravinen

För mer information: 
Anna Gerdin
Press- och PR-ansvarig 
anna.gerdin@riksteatern.se 
Tel: 070-528 991 5

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades tis 2020-11-03 09:41

Till startsida Press


Ravinen. Foto: Mats Bäcker