Pressmeddelande: Play 3.0

Sirqus Alfon öppnar upp för en varm och surrealistisk värld med högteknologisk humor

Sirqus Alfons föreställning Play 3.0 har nypremiär efter en pandemisk paus! Publiken välkomnas nu återigen in i ett innovativt och modernt drömspel. Med humor, värme och sprakande energi öppnar den hyllade trion dörren till sin surrealistiska värld. Gruppen som uppmärksammats internationellt är tillbaka och turnerar under hösten runt om i landet.

Vi har jobbat så otroligt länge tillsammans, bara i Riksteaterns regi sedan 2005. Alla turnéer och år av arbete har svetsat oss samman i vårt konstnärskap och vi har genom det hittat ett unikt tilltal. Vi utmanar publiken genom teknik, interaktivitet och vårt ganska explosiva uttryck, berättar Erik Rosales medlem i Sirqus Alfon.  

Sirqus Alfon består av Erik Rosales, Martin Östman och Henrik Strindberg. Gruppen har uppmärksammats internationellt för sitt nytänkande grepp i att låta tekniken samspela med det mänskliga. De har medverkat i tv-program som America's Got Talent och World's Got Talent. Sirqus Alfon har också prisats på flera stora internationella scenkonstfestivaler för sin tidigare föreställning I am Somebody med utmärkelser som ”Bästa cirkus” och ”Bästa föreställning alla kategorier”. Nu är de tillbaka i Sverige och aktuella med Riksteaterturné.

Play 3.0 är någonstans en hyllning till leken. Vi jobbar inte med präktighet eller pekpinnar utan vill snarare vara frigörande och inspirera genom ett lekfullt smittande kaos. Vår föreställning kommer in från sidan och överraskar genom att ge en annan bild av vår samtid bestående av artificiell intelligens, Instagram och Snapchatfilter, säger Erik Rosales.  

Play 3.0 är en föreställning som passar en publik i alla åldrar. De bjuds in till en kväll av möjligheter i den operfekta lekens värld. En värld som alla har inom sig, men som ofta glöms bort i samtidens strävan efter perfektion.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Sirqus Alfon/Follow the rabbit. Nypremiär den 17 september Norrköping.

Medverkande
Sirqus Alfon

Konstnärligt team
Koncept/Manus/Teknik/Musik: Sirqus Alfon
Med: Erik Rosales, Henrik Strindberg och Martin Östman
Kreativ producent: Josefin Rosales/Follow the rabbit
Consigliere: Paula Mcmanus
Koreograf: Anna Ståhl
Dramaturg: Jani Lohikari
Kostym och scenograf: Hanna Cecilia Lindkvist
Mask- och perukdesign: Agnes Kenttä
Motiondesigner: Victor Norman
Ljudtekniker: Philippe Bokmaar

För bilder, kika i Riksteaterns Mediabank

Turnéplan
17 sep, Norrköping
19 sep, Uppsala
20 sep, Gävle
23 sep, Sundsvall
24 sep, Hofors
25 sep, Strängnäs
26 sep, Hallstahammar 
28 sep, Falkenberg
1 okt, Ulricehamn
8 okt, Kävlinge
9 okt, Älmhult
11 okt, Kalmar
13 okt, Göteborg
17 okt, Enköping
18 okt, Eskilstuna
19 okt, Skövde
21 ok, Markaryd
22 okt, Halmstad
23 okt, Ystad
24 okt, Karlskrona
26-27 okt, Östersund,
1 nov, Umeå
2 nov, Nordmaling
3 nov, Skellefteå 
4 nov, Arvidsjaur 
5 nov, Gällivare, 
7 nov, Haparanda
8 nov, Luleå
10 nov, Söderhamn

För mer information:
Mireya Echeverría Quezada
Press- och PR-ansvarig
mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se
Tel: 070-637 59 40

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades tis 2021-09-14 13:34

Till startsida Press

Foto: Klara G