Pressmeddelande: Vi är dom föräldrarna varnades oss för

Sverigepremiär 25 september: Balkans superstjärna Mirjana Karanović i ett prisbelönt drama om ett kvinnoliv skildrat genom fyra olika relationer

Består vi av våra minnen eller blir vi till i mötet med varandra? Den prisbelönta föreställningen Vi är dom föräldrarna varnades oss för undersöker hur vi egentligen minns våra liv.

– Pjäsen handlar om en kvinnas alla viktiga relationer under en livstid. Det handlar om relationen mellan mor och son, dotter och far, syster och bror och kvinna och älskare. Det är första gången jag regisserar och spelar samtidigt vilket jag har varit livrädd inför, men jag har litat på mina instinkter och att knyta an till publiken genom att arbeta med inre känslor och inre relationer, säger Mirjana Karanović, regissör och prisbelönt skådespelare.

Föreställningen består av fyra scener där två karaktärer växlar mellan att befinna sig i fyra olika relationer till varandra. På så sätt får publiken följa en kvinnas liv genom fyra avgörande relationer i hennes liv. Vi är dom föräldrarna varnade oss för har belönats med pris för bästa pjäs och såväl Mirjana Karanović som Enes Salkovic som spelar pjäsen tillsammans med henne har belönats på en rad teaterfestivaler i Serbien, Bosnien och Montenegro.

– Det viktigaste för en skådespelare är att genom känslor skapa ett band till publiken och genom det koppla ihop sig med deras liv. Det är en stor utmaning men även ett mål att få komma till Sverige och möta den svenska publiken med den här föreställningen, säger Mirjana Karanović.

Ett gästspel från Nationalteatern i Zenica, Bosnien-Hercegovina.
Spelas på bosniska och textas till svenska.

Premiär 25 september 2021 i Malmö
På Riksteaterturné hösten 2021

Medverkande
Mirjana Karanović
Enes Salkovic

Konstnärligt team
Dramatiker: Tanja Šljivar
Regissör: Mirjana Karanović
Koreografi: Mirjana Karanović
Scenografi & Kostym: Sabina Trnka
Musik: Draško Adžić
Regiassistant: Emin Hajrić
Koreografiassistant: Sonja Vukićević
Sufflös: Alica Arnaut
Producent: Hazim Begagić
Executive Producer: Denis Krdžalić
Scenmästare: Abidin Čolaković

För turnéplan se HÄR.

För fler bilder, besök Riksteaterns mediabank

För mer information:
Mireya Echeverría Quezada
Press- och PR-ansvarig
mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se
Tel: 070-637 59 40

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades fre 2021-09-24 16:04

Till startsida Press

Foto: Muhamed Tunović