Pressmeddelande: What Will Have Been

Häpnadsväckande nycirkus på Sverigeturné

Nu kommer den hyllade australienska nycirkusgruppen Circa till Riksteatern med What Will Have Been - en föreställning som tänjer på gränserna för vad människokroppen kan göra. På scen står tre akrobater och en violinist som bjuder på ett spännande möte mellan banbrytande cirkuskonster och livemusik.

Nycirkusgruppen Circa är tillbaka i Sverige. Nu med föreställningen What Will Have Been som under april turnerar med Riksteatern. Föreställningen är skapad av Circas konstnärliga ledare Yaron Lifschitz och framförs av tre medlemmar från den världskända gruppen. De ackompanjeras av en violinist som också är med på scen.

– Föreställningen är som en muskel – den expanderar, drar ihop sig, lyfter, kastar, tar ett språng och brister. Men den kan även sammanföra och beröra, säger Yaron Lifschitz, konstnärlig ledare på Circa.

Circa är kända för sina banbrytande uppsättningar och i What Will Have Been utmanar akrobaterna vad nycirkus är när de tänjer på gränserna för vad som fysiskt är möjligt. What Will Have Been är även en föreställning om passion och oväntade känslor.

What Will Have Been visar att kroppen kan kommunicera, att känslor och styrka, sårbarhet och makt, öppenhet och bestämdhet inte är varandras motsatser. Vi människor försöker att reducera saker och ting för att göra dem begripliga. Även om det är mer intressant vilka vi är än vad vi försöker att vara, är det allra viktigaste av allt vad vi kan åstadkomma, säger Yaron Lifschitz.

Circa turnerade med Riksteatern första gången 2011 och är en världskänd nycirkusgrupp. De har turnerat i 33 länder på sex olika kontinenter. De är kända för att kombinera poetisk, fysisk skönhet, extraordinär cirkuskonst och en fördjupad användning av ljud, ljus och projektion.

Premiär den 4 april i Östersund

Medverkande
Lauren Herley, Daniel O’Brien, Keaton Hentoff-Killian och Lachlan O'Donnell (violinist)

Konstnärlig ledare Yaron Lifschitz
Ljusdesign/teknisk samordnare Jason Organ
Kostymdesign Libby McDonnell
Scenografi Jason Organ och Yaron Lifschitz

För mer information samt turnéplan:
http://www.riksteatern.se/whatwillhavebeen

Pressbilder finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/what-will-have-been

För mer information:
Joakim Johansson
Press- och PR-ansvarig
joakim.johansson@riksteatern.se
Tel: 070-528 99 15

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern medverkar till fler än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet, bland annat ett flerårigt samarbete med teatrar i Finland. Riksteaterns Tyst Teater har sedan 1977 spelat teater för döva och hörande barn, unga och vuxna. Södra Teatern AB är ett dotterbolag till Riksteatern och Cullbergbaletten är också en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades TIS 21 MARS 2017 10:00

Till Press Våren 2017: Riksteaterproduktioner och pressmaterial