Pressmeddelande: Den svenska sonen

Urpremiär Den svenska sonen – ett familjedrama om adoption

Jo är adopterad från Colombia och uppvuxen i en småstad i Sverige. Föreställningen utspelar sig runt middagsbordet i Jos barndomshem där familjehemligheterna hopar sig och uppgörelsen inte går att väja för. Manus och regi Joel Mauricio Isabel Ortiz.

– Jag ville göra ett klassiskt familjedrama med mycket hjärta och smärta med komisk absurditet som berättar om adoption ur ett mer kritiskt perspektiv. Det handlar om drömmen om att skapa den äkta familjen och identiteten, en dröm som på en och samma gång kan vara förförisk men också våldsamt förödande, säger Joel Mauricio Isabel Ortiz. 

På frågan om den är självbiografisk skrattar han och säger:

– Nej. Tack å lov. Haha. Men huvudpersonens längtan efter att komma hem – vad nu det är – är väl på sitt sätt självbiografisk. 

Våren 2018 debuterade han som författare med sin kritikerrosade roman Sången om en son. Föreställningen Den svenska sonen blir Joels debut som dramatiker och regissör.

Riksteatern i samarbete med Unga Klara.

Urpremiär 6 mars i Klintehamn, därefter Riksteaterturné. I april spelar föreställningen på Folkets Hus, Bagarmossen i Stockholm.

Medverkande:
Eva Johansson
Christopher Lehmann
Carlos Romero Cruz
Mats Blomgren

Konstnärligt team:
Manus och regi Joel Mauricio Isabel Ortiz
Scenografi och kostymdesign Jenny Kronberg
Musik Shida Shahabi
Ljusdesign Johan Sundén
Maskdesign Eva Rizell

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/densvenskasonen

Pressbilder till föreställningen finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/den-svenska-sonen

För mer information:

Emma Englund
Press- och PR-ansvarig
Tel: 08-531 99 408
Mob: 070-637 5940
E-post: emma.englund@riksteatern.se

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades ons 2020-02-12 10:05

Till startsida Press


Foto: Klara G