Pressmeddelande: Domedagen™ – en trallvänlig talkshow (Tidigare Vi som bor här 2)

Urpremiär för Domedagen™ – en trallvänlig talkshow med Stefan Sundström och Martin Emtenäs

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström är tillbaka med en fristående uppföljare till succén Vi som bor här från 2017. Tillsammans med pianisten Birgitta Henriksson bjuder de publiken på en musikalisk feelbad-talkshow om klimatångest och hopp. Regi Gustav Tegby.

I föreställningen Domedagen™ – en trallvänlig talkshow ställer man frågan om hur vi överlever tillsammans. Föreställningen handlar om matjord, mikrober och en uppmaning om att duscha mindre. Publiken kommer få lufta sina demoner, vädra ut ångesten och skratta åt dumheterna tillsammans. Allt detta till helt nyskriven musik.

– Jag lånade en strandbod i Göteborgs skärgård i september. Jag hade tur med vädret, det var fortfarande varmt, så på morgonen kunde jag gå ner till vattnet och hitta ostron som jag tog upp på klipporna och krossade med en sten och åt till frukost. Det blev asbra domedagslåtar! säger Stefan Sundström.

Martin Emtenäs hoppas att man efter att ha sett föreställningen ska känna att va fan – nu jävlar går vi framåt. 

– Jag ville göra en föreställning med namnet Domedagen för att jag tror att det är en känsla många bär på, en oro över att någonting är fruktansvärt fel. Men man orkar inte riktigt se den känslan i ögonen så man gömmer den inuti sig. Den ligger som ett bakgrundsbrus hela tiden. Men föreställningen heter Domedagen™, för att i reklamens glada tidsålder så kläs även kriser i pastellfärger. Black doomsday, liksom. Passa på att fynda! säger Martin Emntenäs.

Medverkande
Martin Emtenäs
Birgitta Henriksson
Stefan Sundström

Konstnärligt team
Text och musik Martin Emtenäs och Stefan Sundström
Regissör och dramaturg Gustav Tegby
Musikarrangemang Stefan Sundström och Birgitta Henriksson
Scenografi och kostym Johanna Mårtensson
Projektioner David Giese

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/domedagen

Pressbilder till föreställningen finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/domedagen

För mer information:
Emma Englund
Press- och PR-ansvarig
Tel: 08-531 99 408
Mob: 070-637 5940
E-post: emma.englund@riksteatern.se

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades tis 2020-02-04 14:00

Till startsida Press


Foto: Jeanette Andersson. Retusch: Preben Carlsson