Pressmeddelande: Fauna

Nycirkus i världsklass på turné med Riksteatern

Internationellt prisbelönta kompaniet Fauna skapar ett eget universum med cirkusens språk. Ett fängslande spel där aggression, konkurrens, humor och lekfullhet driver rörelserna framåt. Fauna Circus har turnerat världen över med några av världens främsta cirkuskompanier. På scen ser vi även livemusikern Geordie Little. Premiär 25 februari i Östersund.

– Vi vill väcka känslor, inspirera och underhålla på en djupare nivå. I Fauna skildrar vi kärlek i olika former och vi hoppas att föreställningen får publiken att reflektera över sina egna upplevelser och lärdomar, säger Rhiannon Cave-Walker från Fauna Circus.

Det internationella samtida cirkuskompaniet Fauna Circus har en speciell koppling till Sverige. Det var här kompaniets fem akrobater utbildade sig vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Nu kommer de, tillsammans med kompaniets australiensiske musiker Geordie Little, tillbaka för en turné med Riksteatern.

– Det är verkligen spännande att ta vår show Fauna på turné i Sverige eftersom detta är födelseplatsen för mycket av vårt arbete och där allt började för oss, fortsätter Rhiannon Cave-Walker.

Kompaniets akrobater har bakgrund i kända kompanier som Gravity & Other Myths, NoFit State Circus, Seven Fingers och Poivre Rose. Fauna Circus slog igenom 2017 på Adelaide Fringe där de belönades med Best Emerging Artist Award och 2018 fick de The Total Theatre BEST CIRCUS AWARD på Edinburgh Festival Fringe. Därefter har de turnerat runt om i världen, till exempel i Storbritannien, Brasilien, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Polen, Belgien, Tjeckien, Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Premiär 25 februari i Östersund.

Medverkande
Arthur Parsons
Matthew Pasquet
Imogen Huzel
Rhiannon Cave-Walker
Enni-Maria Lymi
Geordie Little

Konstnärligt team
Fauna Circus

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/fauna

Pressbilder till föreställningen finns på:
http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/fauna  

För mer information: 
Anna Gerdin
Press- och PR-ansvarig 
anna.gerdin@riksteatern.se 
Tel: 070- 528 991 5

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Tyst Teater producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Pressmeddelandet skickades mån 2020-02-17 10:18

Till startsida Press


Foto: Einar-Kling Odencrants