Fauna: Biografier

Så här beskriver de medverkande i Fauna sig själva:

ARTHUR PARSONS är en akrobat från London. Vid 14 års ålder började han lära sig parkour och flyttade sedan in i cirkusvärlden för att påbörja sin sex år långa utbildning. Efter att ha gått ut National Centre for Circus Arts har han uppträtt världen över för tusentals människor. Från Broadway till stadion med 10 000 personer till att hänga ut från det stora pariserhjulet London Eye. Han har verkligen haft privilegiet att få uppleva en mängd vilda erfarenheter.

ENNI-MARIA LYMI har snurrat runt på en stång upphängd mellan två rep fastsatta i taket de senaste elva åren efter att ha kommit in i cirkusvärlden vid nio års ålder. Efter att ha slutfört studier vid två professionella cirkusskolor har hon fått med sig visdom från några av världens bästa lärare och med sin finska entusiasm har hon funnit ett mer utmanade och dynamiskt förhållningssätt till sitt område än vad som oftast ses på en fast trapets. De senaste åren har hon, tillsammans med sin 15 kilo tunga vän bestående av stål och rep, rest världen runt för att uppträda med grupper som Burnt Out Punks, No Fit State Circus och många andra projekt.

MATT PASQUET började sin karriär som kampsportmästare. Han växte upp på de höga höjderna runt Cotswolds i England, outtröttligt tränande Kung Fu, omedveten om att han förberedde sin kropp på att så småningom rymma med cirkusen vilket han till slut gjorde vid den mogna åldern av 22 år. Han började gå cirkusskola på ENACR i Paris och under den perioden gick han en snabbkurs på Circus, innan han hamnade i Sverige där han tränade hos DOCH. Han tillbringade de följande tre åren med att skapa en unik mix av kampsport, akrobatik/rörelse och hög handståendeteknik vilket gjort honom till en pionjär inom tekniken. Han har också uppträtt världen runt med grupper som Seven Fingers och har varit väldigt involverad i Clowner utan Gränser.

RHIANNON CAVE-WALKER började med cirkus i hippiebergen bakom Byron Bay i Australien och började träna med the Spaghetti Circus när hon var fyra. Med den här dominerande drivkraften i ryggen genom hela barndomen hade hon siktet inställt på en framgångsrik, färgstark och äventyrlig konstnärlig karriär. Efter att ha fått smaka på cirkus på en professionell nivå i Europa började hon utveckla sin förmåga att uppträda med en inriktning på handbalans och parakrobatik på DOCH i Stockholm. Sedan 2014 har hon varit medlem i den Australiensiska gruppen Gravity & Other Myths, har medregisserat och uppträtt i den multidisciplinära prisvinnande föreställningen ”Cadence” och har uppträtt världen över både som solo- och duoartist.

IMOGEN HUZEL påbörjade sin fysiska träning som en spenslig, okoordinerad gymnast men lyckades på något sätt tävla framgångsrikt i Storbritannien i tretton år. När hon blivit betagen av cirkusvärlden hittade hon en plats där alla hennes gymnastiska brister kunde utnyttjas på ett fantastiskt sätt och hennes fantasi kunde få löpa fritt. Trots att hon älskar att hoppa omkring, dansa och hjula lyckades hon ändå finna tillräckligt med tålamod för att studera handbalans på DOCH. Under den här tiden har hon också varit medlem i den belgiska gruppen Poivre Rose, jobbat med Olle Strandberg i partnerskap med Cirkus Cirkör, spelat en uppochnedvänd fågel i en barnfilm, varit konstsimmare och akrobat på the Hippodrome Circus i Great Yarmouth i England, dansat Svansjön på en enhjuling och arbetat internationellt med Clowner utan Gränser.

GEORDIE LITTLE (musiker) är en akustisk gitarrist från Australien men numera boende i Berlin. Sedan han bytte kontinent 2012 har han långsamt gått från att vara gatumusikant och spela på små barer till att turnera runt hela Europa som solomusiker, samarbeta i musik- och scenkonstprojekt samt organisera och vara värd för Berlin Acoustic Guitar Nights. Han har också spelat in ett antal solo- och samarbetsalbum och har arbetat med olika musikaliska projekt världen över. Geordie har ett omfattande turnéschema världen runt.

Läs om föreställningen på riksteatern.se/fauna