Sommarturné 2016

Kalas med clowner, en oklassisk Askungen och Brolle - Riksteatern och Folkets Hus och Parker presenterar årets sommarrepertoar!

Liten och stor, hon, han och hen - bland 2016 års sommarturnéer finns något för alla. I sommar kan publiken bland annat gå på Kalas i parken med Clowner utan Gränser och få uppleva en galen version av den klassiska sagan om Askungen. Dessutom firar Brolle 5-årsjubileum i parkerna med Rock ´n´Roll On Tour tillsammans med Charlotte Perrelli.

Musik, teater och nycirkus – årets sommarturnéer bjuder på bred repertoar av olika typer av evenemang. Riksteaterns och Folkets Hus och Parker målsättning är att barn och unga ska få möjlighet att ta del av inspirerande, rolig och tänkvärd scenkonst i hela landet. I år presenteras nio gemensamma föreställningar.

– Vi hoppas att årets sommarrepertoar kommer locka många människor. Folkparkerna är fantastiska platser för kulturupplevelser och möten mellan människor dit alla är välkomna. Det är något som är extra viktigt i tider som dessa, säger Magnus Aspegren, Vd Riksteatern och Calle Nathanson, vd Folket Hus och Parker.

ÅRETS REPERTOAR SOMMAREN 2016

Kalas i parken
Kalas i parken

Med Clowner utan Gränsers föreställning Kalas i parken bjuder Riksteatern och Folkets Hus och Parker in till nycirkus i världsklass. Efter föreställningen kan hela publiken bli cirkusartister!

– Vi är otroligt glada och stolta över detta samarbete mellan Clowner utan Gränser, Riksteatern och Folkets Hus och Parker. Tillsammans bjuder vi in till ett hejdundrande kalas och en färgsprakande familjeföreställning fylld med fysisk komik, hisnande cirkuskonster och musik från världens alla hörn. Vi ser fram emot att få ta vårt kalas till folkparker runt om i landet och dela skratt och drömmar med stora som små. Ta med släkt, nya och gamla vänner och ett glatt humör. Till Kalas i parken är alla välkomna, säger Jennifer Vidmo, generalsekreterare Clowner utan Gränser.


Rock´n´Roll On Tour

Rock´n´Roll On Tour med Brolle firar 5-årsjubileum i folkparkerna tillsammans med Charlotte Perrelli. Med på turnén är också vinnaren av Årets Rockröst.


Karin Osbeck: 2016 års Jenny Lind-stipendiat

Årets Jenny Lind-stipendiat, Karin Osbeck, turnerar Sverige runt i sommar. Turnén är en del av stipendiatet. Som vanligt deltar en manlig sångare vid sidan av Jenny Lind-stipendiaten, i år är det Wiktor Sundqvist, tenor. Pianist under turnén är Matilda Lindholm.


Hopkok med Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund

Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund på sommarturné i folkparkerna!
”När det serverades hopkok när jag var liten var det en maträtt som bestod av gamla rester som blandades och piffades upp med någonting nytt. Vår föreställning bygger på samma idé. Gamla godingar som kryddas med nya påfund. En salig röra med andra ord. Beskt. Salt. Syrligt och lite sött. Och aldrig samma. Smaklig måltid!”

Så beskriver Ronny Eriksson föreställningen Hopkok. Med andra ord, en smaklig måltid för alla som tycker om att skratta och njuta av musik.


Äta själv (2-6 år)

Äta själv! med MolièreEnsemblen handlar om den sköna känslan att lyckas med något man inte klarat av förut. För huvudpersonen Lisa blir det rena rama cirkusen när hon ska lära sig att äta. Helt själv!


Sagan om det prickiga snabeldjuret (4-11 år)

I musikalen Sagan om det prickiga Snabeldjuret får publiken följa med in i en sagovärld där allt är möjligt. Specialskrivna sånger och showiga dansnummer tillsammans med två nyfikna nyckelpigor. Föreställning har urpremiär i och med turnén med Riksteatern och Folkets hus och parker.


Vår version av Askungen (5-13 år)

Utan rekvisita, med det fysiska historieberättandet i fokus, berättar Teater Imba den klassiska sagan om Askungen på ett helt nytt sätt. Humor, improvisation och dans skapar en unik teaterupplevelse.


Jagad av en T-Rex (4-8 år)

I Jagad av en T-Rex får vi följa med på en utflykt till dinosauriernas värld tillsammans med Pappa Kapsyl. Sånger om urtidsdjuren blandas med tankar kring huruvida man egentligen kan ha en Brontosaurus som husdjur och vad man gör om man möter en hungrig T-Rex.

Medverkande

-

Konstnärligt team

-

Producent

Riksteatern och Folkets Hus och Parker

Bilder