Skip to main content

Verktyg för unga arrangörer

Webbplatsen www.ungarr.se är ett pedagogiskt arrangörsverktyg för unga/unga vuxna. Vi uppmanar alla som arbetar/möter unga/unga vuxna att sprida detta pedagogiska verktyg och gärna lägga upp det på era egna hemsidor.

Arrangörshandboken är en viktig del av hemsidan och är öppen för alla ungdomar som själva vill arrangera. Det kan vara allt från stor musikfestival, LAN, en intimare scenkonstföreställning, cosplay, brädspelskväll eller annat beroende på intresset.

Hemsidan finns för att underlätta för unga/unga vuxna att själva skapa event eller arrangemang och dessutom vara delaktig i kulturutbudet i sin kommun.

Projektet Unga arrangörer pågick 2014–2017 och var en samverkan mellan kommunerna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och dess riksteaterföreningar samt Riksteatern Halland med stöd från Allmänna arvsfonden.

Projektets syfte

  • Stimulera och stödja ungas initiativ som kreatörer och utvecklare med syfte att vitalisera arrangörskap och entreprenörskap.
  • Etablera ungdomsverksamhet i anslutning till de ideella arrangörsföreningarna.
  • Utveckla en metod som bygger på samverkan mellan olika delar i kommunen, med regionalt och nationellt stöd, för att ge ungdomar ett reellt inflytande.

www.ungarr.se har skapats av unga och vuxna som medverkade under projektet Unga arrangörer och i samverkan med MAIS, producerad av Winternet Web & Reklambyrå

För mer information kontakta:
Lena Teveldal, utveckling & verksamhetsledare för Riksteatern Halland
lena.teveldal@riksteatern.se

 

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår