Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

Länk 2024 - Hallarna 23-24 mars

Länk är en teaterfestival med nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15-20 år). Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem. Genom coaching, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.

Länk är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. Här skapas möten mellan skola och lokala experter på kulturarrangemang och kulturförmedling.

I Norrköping arrangeras en av landets alla festivaler under helgen 23-24 mars i Kulturkvarteret Hallarna av Riksteatern Norrköping, Östgötateatern och Riksteatern Östergötland.

Fem deltagande grupper - från Eskilstuna, Täby, Ekerö, Skärholmen och Norrköping - kommer att spela pjäserna Demoner, Ända tills du dör och Glöm aldrig Trine.

I programmet ingår också tre workshops - Impro, Mask och Koreografi.

Det finns ett begränsat antal platser för allmänheten att ta del av både föreställningar och workshops. Skicka ett mejl till norrkoping@riksteatern.se om du är intresserad av att delta på någon/några av programpunkterna.