Skip to main content
Animation: Vårsnö

Tryck play och sätt dina tankar och känslor i rörelse.


AKTUELLT!


Foto: John Gripenholm

Den förbjudna kärleken

När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. Han börjar gräva i historien och det visar sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen. Föreställningen har premiär i salong 2023, men du kan redan nu se delar ur den på Riksteatern Play.

Tillgänglig t.o.m. 30/6 2021

Läs mer och streama
Foto: Mats Bäcker

Ravinen

Vem är god? Vem har moralen på sin sida? Och vem har egentligen makt? I Ravinen får de stora känslorna plats – kärlek, ilska, åtrå och sorg. Allt på lysande dialog, med slagfärdig humor och en stark tillgivenhet till och fascination för människans innersta drivkrafter och drifter. 

Tillgänglig t.o.m. 30/6 2021

Läs mer och streama
Foto: Klara G

I själva verket - VÄRLDSPREMIÄR!

En självbiografisk och populärvetenskaplig resa i dansen.

Varifrån kommer rörelserna i den samtida dansen, hur kan de tolkas och finns det ett rätt sätt att förstå dans? Detta är några av de frågor som prisbelönade koreografen och dansaren Björn Säfsten har fått under sina möten med publik och workshopdeltagare genom åren. För att svara på dessa och andra funderingar skapar Björn I själva verket.

Tillgänglig t.o.m. 30/5 2021

 

Läs mer och streama
Foto: Sören Vilks

Taha

En publik- och kritikersuccé världen över som inte lämnar någon oberörd. I den internationellt prisbelönta föreställningen Taha får vi följa ett människoöde som börjar i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Om en poets kärlek till ordet, hans fascinerande kärlek till människoliv och natur. Om sorg och människans stora förmåga till förlåtelse, om att erövra världen med kunskap och skönhet i en glödande föreställning berättad med fint avvägd humor. Finns tillgänglig på arabiska med engelska undertexter, eller på engelska med svenska undertexter.

Tillgänglig t.o.m. 31/8 2021

Läs mer och streama / Read more and watch
Foto: Mats Bäcker

Innan jorden blev rund

Asagudarna rasar, förtvivlar och felar. De skapar problem som de försöker ställa tillrätta, vilket i sin tur orsakar ännu mer problem. I Innan jorden blev rund möter vi alla Asgårds kändisar men också vresiga jättar, eldsprutande ormar, gyllene svin och märkliga hästar. Det är en lekfull, skruvad och visuellt häftig föreställning berättad med fart och humor. För regi står Ellen Lamm och på scen ser vi bland annat Karl Dyall. Ett samarbete med Helsingborgs stadsteater.

Tillgänglig t.o.m. 30/6 2021

Läs mer och streama

SCENKONST HOS DIG


campaign repertoar image

Domedagen

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström är tillbaka med föreställningen Domedagen™ – en trallvänlig talkshow som är en fristående uppföljare till succén Vi som bor här från 2017. Tillsammans med pianisten Birgitta Henriksson bjuder de publiken på en musikalisk feelbad-talkshow om klimatångest och hopp. Nu kan du se föreställningen på SVT Play. Tillgänglig t.o.m. 1/9 2021

Läs mer och streama på SVT Play
Livesändning 16 mars
campaign repertoar image

Eldfesten 2021

Tillsammans välkomnar vi våren, solen och ljusets återkomst den 16 mars. Livesänds helt kostnadsfritt från hjärtat av Stockholm – Skansen!

Fira Eldfesten – en 4000 år gammal tradition. Med flammande eldar hyllas naturens förändringar – att vinter blir vår samt solens och ljusets uppvaknande. Den 16 mars kommer en mängd artister av världsklass uppträda på Skansens stora scen, där en storslagen fest med fantastisk musik och fenomenala uppträdanden utlovas. Tidigare år har tiotusentals samlats för att fira i Stockholm, Malmö och Göteborg. I år är alla välkomna att delta i denna folkfest för mångfald och integration online istället! Tillgänglig t.o.m. 15/6 2021

Läs mer och streama / Read more and watch
campaign repertoar image

Du har hela livet, habibi

En svindlande föreställning om mobbning, identitet, kultur, rasism och hopp. Tänk att träffa sig själv om femton år? Eller sig själv för femton år sedan? Det osannolika scenariot blir verklighet för Cynthia när den yngre och den äldre versionen av henne träffar varandra i en annan dimension. Tillgänglig t.o.m. 30/6 2021

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Riksteaterns dansavdelning bjuder in via ett nationellt Open Call till fem produktionsresidens för koreografer och danskreatörer till vårt produktionshus i Hallunda. Detta som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling i Sverige. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade work in progress visningar från årets produktionsresidens samt efterföljande samtal med både koreografer, dansare och konstnärligt team.

Läs mer och streama

VOICES OF CHANGE


Global musik. Starka röster.

Denna gång kommer Voices of Change till dig digitalt via Riksteaterns Playkanal - välkommen till en unik digital konsertserie - hemma hos dig! Med start den 18 december och in i våren 2021, bjuder vi på en kavalkad av nationella och internationella stjärnor! Det blir flera specialproducerade konserter, liveinspelade både i Stockholm och på andra platser i världen. Först ut är två gnistrande konserter! Dels den syriska världsstjärnan Lena Chamamyan ansedd som en av de främsta sångerskorna i sin generation i en blandning av klassisk arabisk musik, armeniska sånger och västerländsk musik, och dels Arabic fusion influerat av rock, reggae, ska och blues med bandet Hawa Dafi, från Majdal Shams i de norra delarna av de ockuperade syriska Golanhöjderna.

Läs mer om Voices of Change
campaign repertoar image

Hawa Dafi

Arabisk fusion influerat av reggae, ska och blues med bandet Hawa Dafi från Majdal Shams i de norra delarna av de ockuperade syriska Golanhöjderna.

Läs mer och streama

MER KULTUR!


campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

Du släpps ner i ett rum. Var har du hamnat? Vem är du med? Varför är du här? Det här är för dig som gillar det där skavet. Den där kittlande känslan. Det kanske smeker dina sinnen. Eller stör. Allt du behöver göra är att lyssna.

Läs mer och lyssna
campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Under ett antal onsdagar kl.15.00 framöver kommer Riksteaterns dramaturger att bjuda in dig till livediskussioner om några mer eller mindre välkända teaterklassiker. Klassikerna kommer att variera.  

Välkommen att följa Klassikerkollen på onsdagar kl. 15.00 på facebook.com/riksteatern

Följ Klassikerkollen
campaign repertoar image

Närheten på distans

Under våren skulle Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin med ensemble turnerat med produktionen Närheten. När turnén blev inställd blev det istället ett digitalt projekt med fem korta filmer, inspirerade av scenföreställningen Närheten. Musiken är komponerad av Josefine Runsteen som tonsatt texter av Jonas Brun. Visst kan man vara nära trots att man är långt ifrån? Närheten på Distans, finns att se på Facebook.

Följ Närheten på distans

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem