Skip to main content
Voices of Change: Lena Chamamyan © AraMagazine By Mustapha Azab / Hawa Dafi © Marwa Tarabeya

Tryck play och sätt dina tankar och känslor i rörelse.


VOICES OF CHANGE


Global musik. Starka röster.

Denna gång kommer Voices of Change till dig digitalt via Riksteaterns Playkanal - välkommen till en unik digital konsertserie - hemma hos dig! Med start den 18 december och in i våren 2021, bjuder vi på en kavalkad av nationella och internationella stjärnor! Det blir flera specialproducerade konserter, liveinspelade både i Stockholm och på andra platser i världen. Först ut är två gnistrande konserter! Dels den syriska världsstjärnan Lena Chamamyan ansedd som en av de främsta sångerskorna i sin generation i en blandning av klassisk arabisk musik, armeniska sånger och västerländsk musik, och dels Arabic fusion influerat av rock, reggae, ska och blues med bandet Hawa Dafi, från Majdal Shams i de norra delarna av de ockuperade syriska Golanhöjderna.

Läs mer om Voices of Change
campaign repertoar image

Lena Chamamyan

Lena Chamayan är ansedd som en av de främsta sångerskorna i sin generation. Hennes musik präglas av influenser från orientalisk jazz, klassisk arabisk musik, armeniska sånger och västerländsk musik.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Hawa Dafi

Arabisk fusion influerat av reggae, ska och blues med bandet Hawa Dafi från Majdal Shams i de norra delarna av de ockuperade syriska Golanhöjderna.

Läs mer och streama

SCENKONST HOS DIG


campaign repertoar image

Du har hela livet, habibi

En svindlande föreställning om mobbning, identitet, kultur, rasism och hopp. Tänk att träffa sig själv om femton år? Eller sig själv för femton år sedan? Det osannolika scenariot blir verklighet för Cynthia när den yngre och den äldre versionen av henne träffar varandra i en annan dimension.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Riksteaterns dansavdelning bjuder in via ett nationellt Open Call till fem produktionsresidens för koreografer och danskreatörer till vårt produktionshus i Hallunda. Detta som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling i Sverige. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade work in progress visningar från årets produktionsresidens samt efterföljande samtal med både koreografer, dansare och konstnärligt team.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Tanblues

Med klassiska blueselement, texter från gamla persiska poeter, sufi-musik och det traditionella instrumentet tanbur i fokus skapas en ny musikstil – Tanblues – som ska befästa sin plats på musikhimlen. Josette Bushell–Mingo, framgångsrik sångerska, regissör och skådespelare möter Tahmoures Pournazeri, en av Irans mest välkända kompositör och multiinstrumentalist med djupa rötter till den persiska traditionella musiken. Tillsammans erövrar de bluesvärlden med en ny stil. Detta är ett möte mellan två världar, två religioner, två kontinenter, två musikstilar och framförallt två enastående artister.

Tillgänglig tom. kl. 12.00 den 28 februari 2021.

Läs mer och streama

MER KULTUR!


campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

Du släpps ner i ett rum. Var har du hamnat? Vem är du med? Varför är du här? Det här är för dig som gillar det där skavet. Den där kittlande känslan. Det kanske smeker dina sinnen. Eller stör. Allt du behöver göra är att lyssna.

Läs mer och lyssna
campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Under ett antal onsdagar kl.15.00 framöver kommer Riksteaterns dramaturger att bjuda in dig till livediskussioner om några mer eller mindre välkända teaterklassiker. Klassikerna kommer att variera.  

Välkommen att följa Klassikerkollen på onsdagar kl. 15.00 på facebook.com/riksteatern

Följ Klassikerkollen
campaign repertoar image

Närheten på distans

Under våren skulle Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin med ensemble turnerat med produktionen Närheten. När turnén blev inställd blev det istället ett digitalt projekt med fem korta filmer, inspirerade av scenföreställningen Närheten. Musiken är komponerad av Josefine Runsteen som tonsatt texter av Jonas Brun. Visst kan man vara nära trots att man är långt ifrån? Närheten på Distans, finns att se på Facebook.

Följ Närheten på distans

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem