Skip to main content
Du har hela livet, Habibi. Illustratör: Munira Yussuf / Domedagen™ – en trallvänlig talkshow. Foto: Jeanette Andersson, retusch: Preben Carlsson

Tryck play och sätt dina tankar och känslor i rörelse.


SCENKONST HOS DIG


campaign repertoar image

Skapa Dans Riksfinal 2020

Skapa Dans är en koreografitävling för unga dansare 14-22 år. Under hösten har deltävlingar genomförts i elva av landets regioner och vinnarna möts i en digital riksfinal fredag 30 okt kl 18.00, med livesändning från Riksteatern i Stockholm.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Riksteaterns dansavdelning bjuder varje år in till fem produktionsresidens för koreografer och danskreatörer som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling i Sverige. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade redovisningar från vårens produktionsresidens samt efterföljande samtal med både koreografer och dansare. I work in progress-redovisningarna får vi glimtar av produktioner som alla kommer att ha premiär under hösten.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Tanblues

Med klassiska blueselement, texter från gamla persiska poeter, sufi-musik och det traditionella instrumentet tanbur i fokus skapas en ny musikstil – Tanblues – som ska befästa sin plats på musikhimlen. Josette Bushell–Mingo, framgångsrik sångerska, regissör och skådespelare möter Tahmoures Pournazeri, en av Irans mest välkända kompositör och multiinstrumentalist med djupa rötter till den persiska traditionella musiken. Tillsammans erövrar de bluesvärlden med en ny stil. Detta är ett möte mellan två världar, två religioner, två kontinenter, två musikstilar och framförallt två enastående artister.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Män i mogen ålder/Vanhoja poikia

Svensk och finsk text / Tekstitetty ruotsiksi ja suomeksi

Humor och vemod går hand i hand när fyra män på en vindpinad ö i sjön Saimen delar minnen, förhoppningar, sina djupaste sorger och känslosammaste drömmar med varandra. Männens berättelser ackompanjeras av ett tjugotal av Juha Watt Vainios sånger. 

Saimaan saaressa miehet, unelmat ja Junnu Vainion musiikki.
Neljä miestä tuulisella Saimaan saarella, muistot, toiveet, syvimmät surut ja hellimmät unelmat jaetaan yhdessä.

Läs mer och streama

MER KULTUR!


campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

Du släpps ner i ett rum. Var har du hamnat? Vem är du med? Varför är du här? Det här är för dig som gillar det där skavet. Den där kittlande känslan. Det kanske smeker dina sinnen. Eller stör. Allt du behöver göra är att lyssna.

Läs mer och lyssna
campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Under ett antal onsdagar kl.15.00 framöver kommer Riksteaterns dramaturger att bjuda in dig till livediskussioner om några mer eller mindre välkända teaterklassiker. Klassikerna kommer att variera.  

Välkommen att följa Klassikerkollen på onsdagar kl. 15.00 på facebook.com/riksteatern

Följ Klassikerkollen
campaign repertoar image

Närheten på distans

Under våren skulle Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin med ensemble turnerat med produktionen Närheten. När turnén blev inställd blev det istället ett digitalt projekt med fem korta filmer, inspirerade av scenföreställningen Närheten. Musiken är komponerad av Josefine Runsteen som tonsatt texter av Jonas Brun. Visst kan man vara nära trots att man är långt ifrån? Närheten på Distans, finns att se på Facebook.

Följ Närheten på distans

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem