Skip to main content
Animation: Vårsnö

Tryck play och sätt dina tankar och känslor i rörelse.

Välkommen till Riksteatern Play

På Riksteatern Play kan du ta del av några av de produktioner som Riksteatern tillgängliggör digitalt. Produktioner som publiceras på Riksteatern Play ligger här en begränsad tid så planera gärna redan nu vad du vill se och när.

För dig som är lokal Riksteaterförening finns arrangörsstöd på Riksteaterns intranät.


Riksteatern Play


campaign repertoar image

Voices of Change - Narin Feqe

For English text, please click the link below.

Den kurdiska sångerskan Narin Feqe flyttade som barn från Rojava till Sverige. Hennes familj har alltid varit musikalisk men Narin har lyckats fånga det kurdiska folkets hjärta med sin vackra röst. Hon lyfter fram den traditionella kurdiska musiken och ger den ett nytt modernt uttryck med starka texter och budskap om förtryck, frihet, rätten till kurdiska språket, kvinnors rättigheter, och kärlek. Med kända sånger som Hevi (Hope), Zimane daye (Mothers language) och Jin Jiyane (Woman is life) på CV:t firar hon i år 20 år som artist. 

Längd: ca 16 min
Tillgänglig t.o.m. 20/1 2022

Läs mer och streama / Read more and stream

MER KULTUR!


campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Riksteaterns dansavdelning bjuder in via ett nationellt Open Call till fem produktionsresidens för koreografer och danskreatörer till vårt produktionshus i Hallunda. Detta som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling i Sverige. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade work in progress visningar från årets produktionsresidens samt efterföljande samtal med både koreografer, dansare och konstnärligt team.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

Du släpps ner i ett rum. Var har du hamnat? Vem är du med? Varför är du här? Det här är för dig som gillar det där skavet. Den där kittlande känslan. Det kanske smeker dina sinnen. Eller stör. Allt du behöver göra är att lyssna.

Läs mer och lyssna
campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Under ett antal onsdagar kl.15.00 framöver kommer Riksteaterns dramaturger att bjuda in dig till livediskussioner om några mer eller mindre välkända teaterklassiker. Klassikerna kommer att variera.  

Välkommen att följa Klassikerkollen på onsdagar kl. 15.00 på facebook.com/riksteatern

Följ Klassikerkollen

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem