Skip to main content
Animation: Vårsnö

Tryck play och sätt dina tankar och känslor i rörelse.


Riksteatern Play


Välkommen till Riksteatern Play

På Riksteatern Play kan du ta del av några av de produktioner som Riksteatern tillgängliggör digitalt. Produktioner som publiceras på Riksteatern Play ligger här en begränsad tid så planera gärna redan nu vad du vill se och när.

För dig som är lokal Riksteaterförening finns arrangörsstöd på Riksteaterns intranät.

Foto: Danish Saroee

Voices of Change: Habib Meftah

For text in English, please click the link below. Habib Meftah Boushehri, mer känd som Habib Meftah (aka Habiboo), är en iransk slagverkare, sångare och kompositör. Denna självlärda artist föddes i Boushehr och bor för närvarande i Paris - men är känd över hela världen. Genom åren har han samarbetat med ett flertal internationellt kända artister så som Le Trio Joubran, Adnan Joubran, Titi Robin och Azam Ali (Niyaz) för att nämna några. 

Längd: 15 min
Tillgänglig t.o.m. 31/8 2021

Läs mer och streama / Read more and stream
campaign repertoar image

Voices of Change: Negar Zarassi

For text in English, please click the link below. Negar Zarassi är en svensk-iransk operasångerska med kandidatexamen inom musik från både Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon anlitas frekvent för konserter och olika musik- och teaterproduktioner över hela Sverige. Negar är känd för sin starka närvaro på scenen där hon skickligt rör sig mellan olika genrer och stilar. Genom Persia's got Talent 2019 fick hon stort globalt genomslag hos den persiska befolkningen och har sedan dess utvecklat sin egen crossover-genre med opera och pop på persiska. Med en bred och varierad repertoar har denna ”persiska Sarah Brightman” rört miljontals människor med sin vackra röst.

Längd: 27 min
Tillgänglig t.o.m. 31/8 2021

Läs mer och streama / Read more and stream
Foto: Sören Vilks

Taha

Available in English! En publik- och kritikersuccé världen över som inte lämnar någon oberörd. I den internationellt prisbelönta föreställningen Taha får vi följa ett människoöde som börjar i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Om en poets kärlek till ordet, hans fascinerande kärlek till människoliv och natur. Om sorg och människans stora förmåga till förlåtelse, om att erövra världen med kunskap och skönhet i en glödande föreställning berättad med fint avvägd humor. Finns tillgänglig på arabiska med engelska undertexter, eller på engelska med svenska undertexter.

Längd: 1 tim 3 min
Tillgänglig t.o.m. 31/9 2021

Läs mer och streama / Read more and stream
Foto: John Gripenholm

Den förbjudna kärleken

När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. Han börjar gräva i historien och det visar sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen. Föreställningen har premiär i salong 2023, men du kan redan nu se delar ur den på Riksteatern Play.

Längd: 17 min
Tillgänglig t.o.m. 31/8 2021

Läs mer och streama
Foto: Mats Bäcker

Ravinen

Vem är god? Vem har moralen på sin sida? Och vem har egentligen makt? I Ravinen får de stora känslorna plats – kärlek, ilska, åtrå och sorg. Allt på lysande dialog, med slagfärdig humor och en stark tillgivenhet till och fascination för människans innersta drivkrafter och drifter. 

Längd: 1 tim 46 min
Tillgänglig t.o.m. 31/8 2021

Läs mer och streama
Foto: Mats Bäcker

Innan jorden blev rund

Asagudarna rasar, förtvivlar och felar. De skapar problem som de försöker ställa tillrätta, vilket i sin tur orsakar ännu mer problem. I Innan jorden blev rund möter vi alla Asgårds kändisar men också vresiga jättar, eldsprutande ormar, gyllene svin och märkliga hästar. Det är en lekfull, skruvad och visuellt häftig föreställning berättad med fart och humor. För regi står Ellen Lamm och på scen ser vi bland annat Karl Dyall. Ett samarbete med Helsingborgs stadsteater.

Längd: 1 tim 26 min
Tillgänglig t.o.m. 31/8 2021

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Du har hela livet, habibi

En svindlande föreställning om mobbning, identitet, kultur, rasism och hopp. Tänk att träffa sig själv om femton år? Eller sig själv för femton år sedan? Det osannolika scenariot blir verklighet för Cynthia när den yngre och den äldre versionen av henne träffar varandra i en annan dimension.

Längd: 60 min
Tillgänglig t.o.m. 31/8 2021

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Domedagen

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström är tillbaka med föreställningen Domedagen™ – en trallvänlig talkshow som är en fristående uppföljare till succén Vi som bor här från 2017. Tillsammans med pianisten Birgitta Henriksson bjuder de publiken på en musikalisk feelbad-talkshow om klimatångest och hopp. Nu kan du se föreställningen på SVT Play.

Längd: 1 tim 47 min
Tillgänglig t.o.m. 1/9 2021

Läs mer och streama på SVT Play

MER KULTUR!


campaign repertoar image

Come rain or shine, we will dance!

I ett rum fyllt av kroppar som rör sig i takt till musiken, skapar vi ritualer.
Den oändliga rörelsen berättar om vår längtan till att skapa framtiden i en värld som förändras. Vi är rotade i rytmen av våra gemensamma hjärtslag av dem som vill ha mer. De som känner sig levande, vars spår leder till dansens extas och vår frihet. 

Längd: 26 min
Tillgänglig t.o.m. 30/6 2021

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Riksteaterns dansavdelning bjuder in via ett nationellt Open Call till fem produktionsresidens för koreografer och danskreatörer till vårt produktionshus i Hallunda. Detta som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling i Sverige. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade work in progress visningar från årets produktionsresidens samt efterföljande samtal med både koreografer, dansare och konstnärligt team.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

Du släpps ner i ett rum. Var har du hamnat? Vem är du med? Varför är du här? Det här är för dig som gillar det där skavet. Den där kittlande känslan. Det kanske smeker dina sinnen. Eller stör. Allt du behöver göra är att lyssna.

Läs mer och lyssna
campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Under ett antal onsdagar kl.15.00 framöver kommer Riksteaterns dramaturger att bjuda in dig till livediskussioner om några mer eller mindre välkända teaterklassiker. Klassikerna kommer att variera.  

Välkommen att följa Klassikerkollen på onsdagar kl. 15.00 på facebook.com/riksteatern

Följ Klassikerkollen
campaign repertoar image

Närheten på distans

Under våren skulle Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin med ensemble turnerat med produktionen Närheten. När turnén blev inställd blev det istället ett digitalt projekt med fem korta filmer, inspirerade av scenföreställningen Närheten. Musiken är komponerad av Josefine Runsteen som tonsatt texter av Jonas Brun. Visst kan man vara nära trots att man är långt ifrån? Närheten på Distans, finns att se på Facebook.

Följ Närheten på distans

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem