Skip to main content
Animation: Vårsnö

Tryck play och sätt dina tankar och känslor i rörelse.


Riksteatern Play


Välkommen till Riksteatern Play

På Riksteatern Play kan du ta del av några av de produktioner som Riksteatern tillgängliggör digitalt. Produktioner som publiceras på Riksteatern Play ligger här en begränsad tid så planera gärna redan nu vad du vill se och när.

För dig som är lokal Riksteaterförening finns arrangörsstöd på Riksteaterns intranät.

Foto: Danish Saroee

Sohair Chkair

For text in English, please click the link below. Syriska Sohair Chkair växte upp i en musikälskande familj i Syrien och började sin artistkarriär tillsammans med sin bror Samih Chkair. Redan 1987 uppträdde de för första gången på Al-Hamra Teatern i Damaskus och sedan dess har scenerna och festivalerna avlöst varandra runt hela världen.  

Längd: 27 min
Tillgänglig t.o.m. 31/10 2021

Läs mer och streama / Read more and stream
Foto: Danish Saroee

Voices of Change: Habib Meftah

For text in English, please click the link below. Habib Meftah Boushehri, mer känd som Habib Meftah (aka Habiboo), är en iransk slagverkare, sångare och kompositör. Denna självlärda artist föddes i Boushehr och bor för närvarande i Paris - men är känd över hela världen. Genom åren har han samarbetat med ett flertal internationellt kända artister så som Le Trio Joubran, Adnan Joubran, Titi Robin och Azam Ali (Niyaz) för att nämna några. 

Längd: 15 min
Tillgänglig t.o.m. 30/9 2021

Läs mer och streama / Read more and stream
Foto: Sören Vilks

Taha

Available in English! En publik- och kritikersuccé världen över som inte lämnar någon oberörd. I den internationellt prisbelönta föreställningen Taha får vi följa ett människoöde som börjar i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Om en poets kärlek till ordet, hans fascinerande kärlek till människoliv och natur. Om sorg och människans stora förmåga till förlåtelse, om att erövra världen med kunskap och skönhet i en glödande föreställning berättad med fint avvägd humor. Finns tillgänglig på arabiska med engelska undertexter, eller på engelska med svenska undertexter.

Längd: 1 tim 3 min
Tillgänglig t.o.m. 31/9 2021

Läs mer och streama / Read more and stream

MER KULTUR!


campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Riksteaterns dansavdelning bjuder in via ett nationellt Open Call till fem produktionsresidens för koreografer och danskreatörer till vårt produktionshus i Hallunda. Detta som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling i Sverige. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade work in progress visningar från årets produktionsresidens samt efterföljande samtal med både koreografer, dansare och konstnärligt team.

Läs mer och streama
campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

Du släpps ner i ett rum. Var har du hamnat? Vem är du med? Varför är du här? Det här är för dig som gillar det där skavet. Den där kittlande känslan. Det kanske smeker dina sinnen. Eller stör. Allt du behöver göra är att lyssna.

Läs mer och lyssna
campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Under ett antal onsdagar kl.15.00 framöver kommer Riksteaterns dramaturger att bjuda in dig till livediskussioner om några mer eller mindre välkända teaterklassiker. Klassikerna kommer att variera.  

Välkommen att följa Klassikerkollen på onsdagar kl. 15.00 på facebook.com/riksteatern

Följ Klassikerkollen
campaign repertoar image

Närheten på distans

Under våren skulle Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin med ensemble turnerat med produktionen Närheten. När turnén blev inställd blev det istället ett digitalt projekt med fem korta filmer, inspirerade av scenföreställningen Närheten. Musiken är komponerad av Josefine Runsteen som tonsatt texter av Jonas Brun. Visst kan man vara nära trots att man är långt ifrån? Närheten på Distans, finns att se på Facebook.

Följ Närheten på distans

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem