Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Animation: Vårsnö

Riksteatern Play

Sätt dina tankar och känslor i rörelse

Välkommen till Riksteatern Play

På den här sidan samlar vi livesändningar från konserter och annat filmat material från Riksteatern verksamhet.

Voices of Change
campaign repertoar image

Marzhan Kapsamat

Se och hör Marzhan Kapsamat spela det kazakstanska nationalinstrumentet Dombra. Hon har stått på scener i flera länder, vilket gett henne och dombramusiken en bred publik och internationell berömmelse.

Konserten spelades in i dec 2021, i Suptopia i Alby, Stockholm.

Foto: Danish Saroee

 

Streama här
campaign repertoar image

Taha

Nu repriserar vi åter berättelsen om den palestinske hyllade poeten Taha Muhammad Ali, skriven och framförd av mästerlige skådespelaren Amer Hlehel, översatt och regisserad av Amir Nizar Zuabi.

Spelas på engelska eller arabiska och textas till svenska.

Streama föreställningen här
campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling bjuder Riksteaterns dansavdelning varje år in till fem produktionsresidens genom ett nationellt open call. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade work in progress-visningar av produktionsresidensen samt efterföljande samtal med de konstnärliga teamen.

Möt tidigare residenstagare
campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

I april 2020 lanserade Riksteatern podcasten Rummet – en ASMR-upplevelse inspirerad av Riksteaterns repertoar som samma vår ställdes in med anledning av coronaviruset. Podden var en del i Riksteaterns digitala satsning och erbjuda människor kulturupplevelser på ett nytt sätt.

campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Mellan den 7 april 2020 och 28 september 2022 bjöd Riksteaterns dramaturger in till en rad högintressanta samtal om mer eller mindre kända teaterklassiker, från Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien till Hansberrys En druva i solen.

Lyssna på Klassikerkollen

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem