Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Animation: Vårsnö

Tryck play och sätt dina tankar och känslor i rörelse.

Välkommen till Riksteatern Play

I samband med att det inte var möjligt för allmänheten att se scenkonst under corona-pandemin 2020 till 2022 tillgängliggjorde Riksteatern Play ett antal scenkonstevenemang digitalt.

På den här sidan samlar vi även livesändningar från konserter och annat filmat material från Riksteatern verksamhet.

campaign repertoar image

Global musik. Starka röster.

Nadin Al Khalidi och Cassius Lambert

Se och hör Nadin Al Khalidi tillsammans med den svensk-etiopiska basisten Cassius Lambert med sång och texter på arabiska och en sättning som innehåller gitarr, algerisk mandole och bas.

SE KONSERTEN HÄR


På sidan Konsert och festival hittar du fler konserter:
A call for freedom, 14 mars 2023 på Avicii Arena.
Voices for Woman, Life, Freedom, 8 december 2022 på Södra Teatern i Stockholm.

campaign repertoar image

Riksteatern bjuder in till produktionsresidens

Som ett led i Riksteaterns uppdrag för dansens utveckling bjuder Riksteaterns dansavdelning varje år in till fem produktionsresidens genom ett nationellt open call. Här kan du ta del av Riksteaterns livestreamade work in progress-visningar av produktionsresidensen samt efterföljande samtal med de konstnärliga teamen.

Möt tidigare residenstagare
campaign repertoar image

Rummet: Riksteaterns ASMR-podcast

I april 2020 lanserade Riksteatern podcasten Rummet – en ASMR-upplevelse inspirerad av Riksteaterns repertoar som samma vår ställdes in med anledning av coronaviruset. Podden var en del i Riksteaterns digitala satsning och erbjuda människor kulturupplevelser på ett nytt sätt.

campaign repertoar image

Har du koll på klassikerna?

Mellan den 7 april 2020 och 28 september 2022 bjöd Riksteaterns dramaturger in till en rad högintressanta samtal om mer eller mindre kända teaterklassiker, från Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien till Hansberrys En druva i solen.

Lyssna på Klassikerkollen

Bli medlem i Riksteatern

Gillar du kultur? Bli medlem! Som medlem stödjer du din orts kulturliv och blir samtidigt förmånsgäst på en mängd teatrar i hela Sverige.

Som medlem i en riksteaterförening får du: Billigare biljetter till dans- och teaterföreställningar över hela Sverige, medlemstidningen Scenen och förmånen av att vara en del av en kulturrörelse med mängder av möjligheter att engagera sig.

Bli medlem