Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

LÄNK

Det var en gång en brist på angelägen dramatik med rollistor som passade för unga ensembler. Men sedan kom LÄNK. LÄNK är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15-20 år). Riksteatern har beställt pjäser av fem av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem. LÄNK är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. 

Dramatikerna som ska skriva pjäser för LÄNK 2022 är:
Saga Björklund-Jönsson och Nicola Bremer
Kristian Hallberg
Grete Havensköld och Johanna Thor
Rasmus Lindberg
Christoffer Mellgren
Robin N.Spegel

Mer information på LÄNKs webbplats

LänkArr

I sommar anordnar Riksteatern flera läger runtom i landet som riktar sig till dig som är ung och nyfiken på scenkonst och arrangörskap. Kanske håller du på med teater och vill få verktyg för hur du ska arrangera en egen teateruppsättning? Kanske drömmer du om att anordna en konsert eller festival på orten där du bor? Då kan ett arrangörsläger vara något för dig! Lägren hålls på fem olika platser runtom i landet, alla med lite olika inriktning. Du kan läsa om varje enskilt läger genom att klicka dig vidare på länkarna nedan, där står också hur du anmäler dig. Kurs, boende och mat är gratis – det enda du behöver stå för själv är resan*.

Du är välkommen att anmäla dig oavsett förkunskaper och var i landet du bor. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor! Vi ses i sommar<3

Läs mer om LänkArr i Västra Götaland!