Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

Carousel

Cirkusartisten Silea turnerar med föreställningen Carousel hösten -24 i Västra Götaland.

Ett unikt erbjudande från Cirkus i Väst i samarbete med Riksteatern Väst och Kulturförvaltningen VGR. Turnéperioden är lördag 19 oktober till söndag 17 november 2024. Föreställningen spelas som både offentlig familjeföreställning och som skolföreställning.

SILEA OCH FÖRESTÄLLNINGEN CAROUSEL

Silea tog examen vid Statens balett- och cirkusskola i Berlin och är en lindansare och luftakrobat av absolut världsklass. Hon har turnerat runt med sin gatuvariéte i många år och nu har hon satt ihop de bästa bitarna till en varm och rolig varietéföreställning för familjepublik. Förutom lindans blir det balansgång på flaskor och trolleri, dessutom har hon med sig en pratande katt! Föreställningen har mycket humor och fin publikkontakt.

En föreställning från svunna tider med den charmiga Silea som vill roa publiken och se till att de har det bra. Det är en vandrande one-woman-varieté. Med värme, glimten i ögat och ett stort mått våghalsighet tar Silea sig an scenen och bjuder in publiken till hänförande konster enligt klassiskt manér... fast lite mer.

KLCIKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL MARKNADSMATERIAL

VID FRÅGOR 

För frågor om Cirkus i Väst eller om att arrangera cirkus kontakta Sara Ellström, 031-368 32 85 eller Henning Wideberg, 031-708 71 78 / cirkusivast@storateatern.se


MER OM SILEA OCH FÖRESTÄLLNINGEN

Vem är du?

Jag är en cirkusartist från Tyskland som ska resa runt i Västsverige med min föreställning Carousel i höst.

Vad har du för bakgrund?

Från början höll jag på med akrobatik på häst, balett och gymnastik. Så småningom drogs jag till cirkus och utbildade mig på den statliga balett- och cirkusskolan i Berlin, med lindans som specialitet.

Det låter som att du har en bred och blandad erfarenhet.

Ja det är nog sant. Sen har jag lagt till en del nya discipliner och moment i mina föreställningar. Av en slump fick jag tillfälle att prata på scen – det brukar cirkusartister sällan göra – och det har jag sen utvecklat vidare så det ingår numera. Jag har även lärt mig lite trolleri och buktaleri. Och en del annat också, t ex luftakrobatik (fast just det momentet ingår inte i Carousel av praktiska skäl).

Berätta om din föreställning Carousel

Carousel är en blandning av cirkusföreställning, varieté och performance. Nästan som en underhållande nummerrevy och jag leker mycket med själva formen för föreställningen. Lite som en show om en show med mycket humor. Det blir bland annat balansgång på flaskor, trolleri och givetvis lindans. Min talande katt har också en plats i föreställningen och jag agerar mycket mot honom. Jag tycker också om att vända mig till publiken och prata med dem under föreställningen. Publikkontakten är jätteviktig.

Vilka tänker du ska sitta i publiken?

Huvudsakligen barn och familjer, men det finns inga egentliga åldersbegränsningar. Jag har spelat för 20 personer och jag har spelat för 3000 personer.