Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

Säsongsupptakt 2024

I början av hösten arrangeras årligen en säsongsupptakt av Riksteatern Väst tillsammans med Riksteatern Halland och Riksteatern Jönköping. Detta är en kick-off för spelåret och en mötesplats för alla riksteaterarrangörer i de tre regionerna. Upptakten innehåller inspiration, fortbildning och scenkonsthändelser. Denna träff roterar mellan regionerna från år till år och hålls på inspirerande platser såsom exempelvis historiska byggnader, kulturhus eller kustmiljöer.


Välkommen till Säsongsupptakt i Borås!

NÄR 13-14 september, kl 15.00-15.00
VAR Quality Hotel Grand Borås
MAX ANTAL 4 deltagare per förening (gäller övernattande deltagare)
ANMÄL SENAST 10 juli
DELTGARAVGIFT 850 kr del i dubbelrum, enkelrumstillägg 350 kr.
Tjänstepersoner betalar fullt pris på 1 900 kr.
I deltagaravgiften ingår boende, trerätters middag, övriga måltider, föreläsningar och underhållning.

Det är även möjligt att delta över dagen för 200 kr/dag. I deltagaravgiften ingår då måltider, föreläsningar och underhållning (ej övernattning). 

Program

FREDAG KVÄLL

Borås Stadsteater
Det blir repertoarpresentation och mingel med både institutionsteatrar och fria producenter. Kvällen kommer också att innehålla en scenkonstupplevelse för våra deltagare, som Borås Stadsteater bjuder på. Missa inte denna möjlighet att nätverka och diskutera framtida samarbeten!

Middag
Trerätters middag i hotellets restaurang

VI ÄLSKAR DANSBANDZ!
Anna Bromée underhåller under middagen med utdrag ur föreställningen Vi älskar Dansbandz. En varm, rolig musikalisk hyllning till svenska dansband. Skön nostalgi möter nutid i det bästa från 50-talet till nu. Ett riktigt glädjepiller!

 

 

LÖRDAG

Pass 1: Sponsring och Publikutveckling för kulturföreningar 

Under denna workshop är det fokus på sponsring och publikutveckling. Hur kan kulturföreningar samarbeta med näringslivet på ett framgångsrikt sätt? Var börjar man och vad bör man tänka på? Genom inspirerande exempel och praktiska övningar ges möjligheten att inleda arbetet med att ta nästa steg och utveckla föreningen. Därigenom kan man omedelbart använda sina kunskaper och anpassa strategier för att passa sina specifika behov och mål.

Workshopledaren Jonna Valikainen har lång erfarenhet av att arbeta med sponsring bland annat som producent på Lule Stassteater, en av Sveriges äldsta fria teatergrupper, under flera år.

Lunch

 

Pass 2: Förening, mening och vår viktiga gärning

Hur kan vi ha engagemanget i fokus samtidigt som vi är hållbara i fråga om tex tid och ork? Och hur mycket folkrörelseformalia står vi ut med när vi ska hålla arrangörskapet i fokus? Under ett par timmar kommer vi prata om detta tillsammans med en av Riksteaterns verksamhetsutvecklare, Charly Wassberg Borbos. Vi tar tillsammans avstamp i den senaste kongressens beslutade inriktning, att Riksteatern ska vara en hållbar folkrörelse med engagemang och arrangörskap i fokus. Under det gemensamma samtalet utforskar vi var vi kan hitta lust i föreningsbyråkratin och vad meningen med föreningen är för just oss. Innan vi avslutar passet kommer vi också lyfta vad ”status för tillämpliga kongressbeslut” egentligen kan betyda.

VID FRÅGOR KONTAKTA:

Event- och turnékoordinator
Josefina Edensvärd
073-301 53 95
josefina.edensvard@riksteatern.se

Anmälan 

ANMÄLAN FÖR PRODUCENTER - KLICKA HÄR

ANMÄLAN FÖR FÖRENINGAR SKER I FORMULÄRET NEDAN

Anmälan till Säsongsupptakten i Borås 2024

Deltagare 1: Jag önskar boka enkelrum för en extra kostad på 350 kr (del i dubbelrum ingår i deltagaravgiften på 850 kr)

Deltagare 2: Jag önskar boka enkelrum till en extra kostad på 350 kr (del i dubbelrum ingår i deltagaravgiften på 850 kr)

Deltagare 3: Jag önskar boka enkelrum till en extra kostad på 350 kr (del i dubbelrum ingår i deltagaravgiften på 850 kr)

Deltagare 4: Jag önskar boka enkelrum till en extra kostad på 350 kr (del i dubbelrum ingår i deltagaravgiften på 850 kr)