Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

Välkomna till Teknologi och skapande 18-20 november

Öppna hus för dig som är intresserad av konst, teknik och verklighetens nya former!

Vad gör tekniken med konsten och vad gör konsten med tekniken? Under tre dagar öppnar vi upp Högskolan, Kulturhuset och stadsrummet i Skövde för gemensamma experiment, diskussioner, publika happenings och koreografiska fenomen. Här kan du uppleva fysisk och digital danskonst, surrealistiska situationer och kärlek i mörkaste november.

Förutom dans och performancekonst blir et föreläsningar med ledande forskare inom Kultur och digitala teknologier. På konstmuseet pågår utställningen Länge leve döden, där Olle Essvik visar upp handbundna böcker skrivna av algoritmer. Under helgen får vi också se konstnären utmana världsrekordet i skapandet av världens tjockaste bok.

Teknologi och skapande är finalen på ett flerårigt samarbete mellan Riksteatern Väst, Riksteatern, Konstmuseet i Skövde och Högskolan i Skövde. Tillsammans har vi gett utrymme för flera dansresidens i Västra Götaland. Dansresidensen har erbjudit resurser och tid för professionella utövare att utveckla och dela sina idéer eller metoder på en given plats. I Skövde, Hjo, Karlsborg och Tibro har danskonstnärer utforskat frågor kopplade till teknologi och skapande i det offentliga rummet. 

När: 18-20 november 2021
Var:
Högskolan i Skövde och Kulturhuset i Skövde

Ingen föranmälan krävs och programmet är öppet för alla!

Event på facebook
Program PDF

Mer information på Västsveriges hemsida


Mer information om dansresienset

Vid frågor om ackreditering eller annat vänligen kontakta anna.hemstrom@riksteatern.se