Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

Turnéerbjudanden

Subventionerade föreställningar

Riksteatern Väst samarbetar kontinuerligt med utvalda producenter och erbjuder föreställningar till ett subventionerat pris för lokala riksteaterföreningar och ideella anslutna organisationer i Väst! Föreställningarna väljs utifrån arrangörernas intresse och förutsättningar, samt utifrån målet att öka och bredda publiken.

Tidigare år har vi subventionerat föreställningar från Teater Allan och Carl-Einar Häckner. Nu kan vi med glädje presentera våra två senaste erbjudanen:
 


Teater Bauer - Den dagen den sorgen

Teater Bauer är en professionell teater som är djupt engagerad i samhällsfrågor, såväl lokala som globala. Fokus föreställningarna ligger på den mänskliga psykologin hos de människor som gestaltas och de drivkrafter som speglar våra val. Teater Bauer har dialogen med publiken som sin konstnärliga utgångspunkt. Den ger riktning och präglar deras repertoar.

Den dagen den sorgen av Västra Götaland-baserade Teater Bauer var en av produktionerna som ingick i EXPO:SCENKONSTs utbud 2023. Föreställningen skapade intresse hos flera av arrangörerna på plats.

Om föreställningen:
Bengt är ensam förälder till Melissa, 13 år. När hon undan för undan glider ifrån honom, som tonåringar ju gör, börjar omsorgen och oron bli till besatthet. Han börjar fatta misstankar om att hon utnyttjas i ett förhållande med sin äldre skrivkursledare och börjar jaga henne nätterna igenom. En dag är Melissa försvunnen på riktigt. Vad har hänt?...
Den dagen den sorgen är en nyskriven monolog efter Jesper Larssons roman med samma namn, med vilken han vann Sveriges Radios romanpris 2022.
En fantastisk thriller om en pappa, en dotter, självbedrägeri, villkorad kärlek och om rätten till frihet.

LÄS MER I UTBUDSBLADET

Deadline för bokning 31 oktober 2023
För bokning och mer information kontakta: anna.hemstrom@riksteatern.se

Det subventionerade erbjudandet gäller lokala riksteaterföreningar, övriga arrangörer är välkomna att boka till ordinarie gage

 


 

The Hebbe Sisters & Duo Sentire

Duo Sentire har turnerat i närmare 30 länder och har representerat Sverige vid flera internationella festivaler. Systrarna i The Hebbe Sisters har synts i TV-program såsom Allsång på Skansen och Bingolotto. Tillsammans har de släppt flera album och genomfört hela åtta utomlandsturnéer. I Riksteatersammanhang sågs de senast på EXPO:SCENKONST i Värnamo 2023.

Föreställningar:

FRÅN SWING TILL CHOPIN

Denna publik- och kritikersuccé har spelats på flera utsålda kulturhus runtom i Sverige. Den talangfulla familjen Hebbe tar dig med på en förtrollande resa med allt ifrån glädjefull swing och steppdans till klassiska pärlor av Chopin. Upplev glädje, eftertänksamhet och allt där- emellan när du hör smäktande operapärlor, showiga medleyn, varma cellotoner och mycket mer.

SÄG DET MED ETT LEENDE

Tillsammans med de svängiga Hebbe Sisters och konsertpianisten Ulrika Hebbe får publiken möjlig- het att blicka tillbaka i tiden och känna en gemen- skap i musikglädjen. Repertoaren är lättillgänglig, välkänd och inbjudande och består av musik från 1940-talets underbara sångskatt, traditionella svenska visor och klassiska pianostycken i kombi- nation med fartfyllda dans- och steppnummer.

EN STRÅLANDE JUL

The Hebbe Sisters och Duo Sentire bjuder in till en stämningsfull helkväll i julens tecken. Den talangfulla familjen presenterar en julkonsert – en helhetsupplevelse – för alla åldrar med både sång, musik och dans.

LÄS MER I UTBUDSBLADET

Deadline för bokning 15 nov 2023, resp 31 mars 2024
För bokning och mer information kontakta: louise.morberg@riksteatern.se

Det subventionerade erbjudandet gäller lokala riksteaterföreningar, övriga arrangörer är välkomna att boka till ordinarie gage.