Skip to main content

Skola

HÖSTEN 2021

 

 

 

DEN INBILLADE SJUKE

Årskull: 

Tid och datum: 4 oktober 

Lokal: Folkets Hus Nöjesgården

Speltid: 

Antal Personer per föreställning: Max 60 st (alt coronaanpassad publik) 

Om föreställningen:

En klassisk Molièreföreställning som med skrattets hjälp vill förändra människan MolièreEnsemblen tar i uppsättningen av Den inbillade sjuke fasta på influenserna från Commedia dell'Arte och spelar lekfullt med mycket fysisk komik och direkt kontakt med publiken. I Den inbillade sjuke driver Molière skoningslöst med sin egen hypokondri. Han sätter även ljuset både på dagens och på sin samtids kvacksalvare som till dyra kostnader erbjuder verkningslösa kurer och tosserier. Men som i alla Molière komedier så segrar förnuftet och kärleken tillslut, de dåraktiga förlöjligas och de goda belönas.

imagenpzes.png

 

 

 

BOSSE OCH YVONNE

Årskull: Förskola - årsk 3

Tid och datum: 6 oktober 

Lokal: Sagagården Dikanäs

Speltid: 30 min

Antal Personer per föreställning: Max 60 st (alt coronaanpassad publik) 

 

Om föreställningen:

En liten komisk opera för dom yngsta.

Bosse och Yvonne bor vägg i vägg, är närmsta grannar men har aldrig mötts.
Yvonne drömmer om att kunna flyga som en fågel och gör sina flygförsök från kökspallen. Det går sådär…
Bosse bygger sen många år på sin dröm, en rymdraket. Just när den är klar, ramlar Yvonne i golvet med en kraftig duns. Dunsen skakar ända in till Bosse, som även han ramlar och olyckligtvis på raketen som går itu. Oj, oj …..
Yvonne märker inget och fortsätter sina övningar och dunsarna tilltar. Bosse tröttnar och bestämmer sig för att klaga hos sin störande och okända granne.

Hur det slutar? Ja, efter många turer och dråpliga händelser, slutar allting gott. Misstänksamhet och ovänskap förvandlas till evig vänskap och gemensamma drömmar.

imagethhf.png

 

 

 

EN RESA TILL KLANGERNAS LAND

Årskull:  6-10 år

Tid och datum: 11 oktober 

Lokal: Folkets Hus Essegården

Speltid: 45 min

Antal Personer per föreställning: Max 50 st (alt coronaanpassad publik) 

 

Om föreställningen:

Vad är musik? Var kommer den ifrån? Och var hittar vi den? Den världsturnerande trombonisten Elias Faingersh och en animerad flicka tar med oss på en medryckande och svindlande tågresa rakt in i musikens och ljudens magiska världar.

Som publik sugs vi in, inte bara tack vare Elias skickliga trombonspel, bodybeat och liveelektronik, utan också genom en fantasieggande och kul animation gjord av Ralph Andersson. Resan går genom många miljöer: bondgården, djungeln, skogen, kroppen, rymden, ja till och med tillbaka i tiden. Att musiken är något vi hittar överallt och att den kan vara så mycket mer än vi tror oss veta är föreställningens budskap. Allt förmedlas i ljud, musik, bild, interaktion, rytmer och rörelser – ett språk vi alla förstår och kan mötas på.

image50ya.png

 

 

 

 

ETT ÖGONBLICK!

Årskull: 3an - 5an

Tid och datum: Den 19 oktober kl 10.00 samt 13.00

Lokal: Spelas på skolan 

Speltid: 45 min

Antal Personer per föreställning: Max 30 st (alt coronaanpassad publik) 

 

Om föreställningen:

Har du någon gång känt att du har gjort något bra för någon annan? Hur kändes det? Skönt och rentav magiskt, kanske? Unga Klaras föreställning Ögonblicket handlar om förmågan till empati som aktiv handling. Att närma oss, känna in och relatera. Det där som gör oss till en del av varandra, om så bara för ett ögonblick.

Dramatikern Erik Uddenberg och regissören Gustav Deinoff utforskar klassrummet som teaterrum och skapar nya former för teater där eleverna själva finns. Ögonblicket är en världsomspännande berättarteaterföreställning som utspelar sig såväl lokalt på skolan som runt om i världen, där skådespelarna berättar flera berättelser inspirerade av olika kulturers berättarform genom språk, musik, sång, dans och rytm. Ögonblicket framförs i klassrummet av tre skådespelare och en musiker.

imageb3gkq.png

 

 

 

DE LIVRÄDDA

Årskull: 4an - 6an

Tid och datum: Den 12 november kl 10.30 samt 13.00 

Lokal: Folkets hus östgården

Speltid: 50 min

Antal Personer per föreställning: Max 100 st (alt coronaanpassad publik) 

 

Om föreställningen:

De Livrädda är en drastisk, humoristisk och spännande berättelse om två systrars minnen och upplevelser av rädsla och om syskonskap. Om att vara äldst och yngst, om att vara utlämnade till varandra för att klara av det livsfarligaste som finns – att ligga i sin säng, att blunda och inte kunna somna. Eller värst av allt: att vara den som ensam ligger kvar när den andra somnat!

En föreställning om de rädslor som finns bakom ögonen när man har lagt sig. Yttre och inre, verkliga och de som skapas av ens egen fantasi.

Att klä av sig kläderna i omklädningsrummet, att det ska vara en orm i sängen, att det ska bli pinsamt, att någon ska göra illa ens syskon, att flytta, att ens mamma ska skämma ut en framför folk, att råka trampa på något som är äckligt, att någon ska veta vem man är kär i, gå själv i mörker, att kissa på sig, att ens föräldrar ska dö, att vara ensam hemma.

Man måste ha en plan när man börjar på en ny skola, en strategi. Håll inte armarna inåt! Gå som om du inte bryr dig om någonting! Vad som än händer - drick inte massa vatten som blir till kiss, du måste hålla dig långt ifrån toaletterna! Så säger Ara. Och hon vet allt, kan allt och är inte rädd för någonting. Man kan nästan tro att Nilofar inte tillhör samma familj som henne, för hon är rädd för allt. Mest av allt är hon rädd för det som Ara har sagt om Diktatorn över ett helt land, om ögat som spionerar på alla – och om det som händer när man blir kissnödig när du börjat en ny skola.

image3xx.png

 

 

 

MAMMA MU OCH KRÅKAN

Årskull: Förskolan - årsk 3

Tid och datum: Den 30 november kl 10.00 samt kl 13.00 

Lokal: Folkets hus östgården

Speltid: 40 min

Antal Personer per föreställning: Max 50 st (alt coronaanpassad publik) 

 

Om föreställningen:

Mamma Mu och Kråkan är en hyllning till barnet inom oss. Ingenting är omöjligt om du har en vän. Alla behöver någon och det finns någon för alla, även för en ko och en kråka. Starka känslor, oro, vill hen vara min vän? Och hur kan det bli så en dansar balett fast en inte vill?

När den älskade karaktären Mamma Mu och hennes något omaka parhäst Kråkan tr plats på scenen handlar det om vänskap. Varför är Mamma Mu och Kråkan vänner egentligen? Och vad är det att vara en vän? I sann Mamma Mu - anda handlar pjäsen också om att våga göra saker som verkar omöjliga - att inte begränsas av idéer om vad en som varelse bör ägna sig åt. Det kan ju exempelvis bli väldigt tråkigt att bara sitta och tugga och glo!

imagellxxf.png

 

 

 

XOXO

Årskull: 7an - 9an

Tid och datum: Den 6 december kl 10.30 samt kl 12.30 

Lokal: Folkets hus östgården

Speltid: 50 min

Antal Personer per föreställning: Max 80 st (alt coronaanpassad publik) 

 

Om föreställningen:

Koreografen Sebastian Matthias, som ligger bakom succéföreställningen Intergalactic Underwater Palace, är äntligen tillbaka med ett nytt verk. XOXO (puss och kram på digitalt språk) är Sebastians nyproducerade dansföreställning som riktar sig till ungdomar i årskurs 8-9 och årskurs 1 i gymnasiet. Det handlar om intimitet, närhet, samtycke och öppenhet. Vad innebär det att uppleva den egna kroppen? Vad betyder det att vara nära någon annans kropp? Hur nära dig får jag vara? Hur nära mig vill jag att du ska vara?

Ett ämne som inte alltid är så lätt att prata om, men som genom XOXO ges en trygg plats, och en möjlighet att lyfta stora frågor som många bär på. Inte minst viktigt för ungdomar då osäkerhet kring sex och intimitet är vanligt, och som förstärks av alla bilder av perfekta kroppar och orealistiska förväntningar i social media.  

imageqjxr.png

 

 

 

 

 

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår