Skip to main content

Skola

HÖSTEN 2023

 

 

 

HAMLET

Musik

 

Årskull: Årsk 4-6

Datum: Torsdag den 14 September

Längd: 25 min

Lokal: Folkets Hus, Östgården

Antal personer per föreställning: 2st Klasser

Tid: 9.30

Tid: 12.30

 

Om föreställning:

Hamlet är ledsen och arg. Hans pappa dog helt plötsligt och sen gifte hans mamma bara om sig med nå´n ny gubbe. Och var det någon som dödade Hamlets pappa? På natten kommer pappans spöke till Hamlet. För nu är det meningen att Hamlet ska hämnas sin pappa och ställa allt till rätta igen…

Shakespeares mest kända verk ges i en helt unik skrud i denna roliga och allvarsamma opera med nykomponerad musik av Ylva Fred och i regi av Gustav Englund. Två sångare som samtidigt är dockspelare sjunger och berättar handlingen tillsammans med tre musiker.

Här får ni chansen att uppleva en spännande operaföreställning gjord för en ung publik i deras egen skolmiljö. Hamlet turnerar på skolor i hela länet och spelar föreställningen direkt i klassrummet eller i annan lämplig lokal på er skola!

 

 

 

MOBILTELEFON ORKESTERN

Musik

 

Årskull: 

Datum: Torsdag den 5 Oktober

Längd: 

Lokal: Folkets Hus, Essegården

Antal personer per föreställning: 

Tid: 

Kvällskonsert/uppträdande: 18.00

 

Om föreställning:

Anders Lind, konstnärlig lektor vid Institutionen för estetiska ämnen har komponerat ett verk för sinfonietta och mobiltelefonorkester. På scenen tillsammans med ett 30 tal skolungdomar från Vilhelmina kommer de att använda sina mobiltelefoner och en speciellt framtagen webbapplikation som musikinstrument att framföra en konsert med sina mobiltelefoner.

18.00 samma dag kommer de att få framföra en konsert för publik.

imagegdsye.png

 

 

 

 

FAMILJEN SVÄNGSSON

Musik

 

Årskull: Förskola - åsrk 3

Datum: Onsdag den 25 Oktober

Längd: 35 min

Lokal: Folkets Hus, Essegården

Antal personer per föreställning: 150st

Tid: 9.30

 

Om föreställning:

Välkomna in i Familjen Svängssons jazzmysiga musikaffär!

Farsan Svängsson står i kassan och spelar kontrabas medan pappa Börje sköter lagret, fast han hellre spelar på sina trummor. Lillebror Adde ansvarar för keyboardavdelningen men sitter helst bakom den stora svarta flygeln och storasyrran Lisa chefar, charmar kunderna och sjunger så det svänger i hela butiken.

Med tjugo år på nacken har Familjen Svängsson gett närmare tusen konserter med egenkomponerad musik för barn i Sverige och Finland. Texterna är lekfulla, humoristiska, allvarliga, kloka, direkta och lättillgängliga. Lekfull, akustisk musik av hög kvalité med avstamp i jazzen som inspirerar och lockar barnen att delta aktivt i föreställningen!

Följ med familjen Svängsson på ett musikaliskt äventyr!

 

 

 

VÄVEN

Cirkus/StreetArt, Dans

 

Årskull: 3-6an

Datum: Onsdag den 22 November

Längd: 30 min

Lokal: Folkets Hus, Östgården

Antal personer per föreställning: 

Tid: 13.00

 

Om föreställning:

VÄVEN är ett scenkonstverk med utgångspunkt och inspiration från vävning som hantverk, arbete och plats i samhället. Det är ett möte mellan den rörelsebaserade scenkonsten och den vävande textilkonsten.

Genom cirkusen häpnadsväckande möjligheter och dansens abstraktion rör vi oss under, över, igenom och tillsammans med vävstolen och dess väv. Vi låter kroppen solva, trampa, mata fram och rulla mellan det ömsom lugna och tunga momenten i vävens tillblivelse.

Vi samtalar och rör oss till och med utgångspunkt i barnens tankar om det mjuka materialet och upplevelsen av att förkroppsliga de olika rörelserna som vävstolen och väven formar tillsammans. Vilken plats har det mjuka i vårt samhälle idag?

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.
Jag förstår