Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Fotocollage: Mattias Broberg

Extas

Drama,

Komedi,

Teater

En explosiv dramakomedi om att söka den totala friheten.

"Att göra sig fri är ingen konst. Det är att vara fri som är svårt"

Elin försöker rädda sin kompis ur en sexsekt, men i stället dras hon själv in i den. Det ska komma att utvecklas till en mardröm, som förändrar hennes liv för alltid.

I en mexitegelvilla driver entreprenören och mångsysslaren Lenny Dahlén ett frihetligt kollektiv. Det finansieras av självförverkligande kurser, massage, och försäljning av ljudteknik och akvarier. De unga tjejerna Mira och Elin bor i villan och förväntas ligga med Lenny, jobba för honom och förverkliga sig själva i de psykiskt nedbrytande kurserna.

Sekten är en del av Elins frigörelseresa, som startar med ett våldsamt uppbrott från den symbiotiska relationen hon har med sin mamma. Det är Mira som rycker loss henne - in i ravekulturens extatiska värld av dans, beats, party, droger och alternativa levnadssätt.

Elin blir besatt av Mira. Genom henne kan Elin bli en annan. En konstnär. En sexgudinna. En egen. Fri. Men att göra sig fri är ingen konst. Det är att vara fri som är svårt.

Prisbelönade dramatikern och regissören Malin Axelsson står för både text och regi i detta spirituella drama, om att vara människa i längtan efter mening, frihet - och extas.

Extas är en samproduktion mellan Riksteatern och Östgötateatern.

Föreställningslängd: 2 tim 30 min inkl. paus

Cilla Thorell
Fanny Färingö
Krister Kern
Pascalle Arias Basualto
William Wahlstedt

Text och regi: Malin Axelsson
Koreograf: Camilo Ge Bresky
Scenografi/kostym: Anna Dolata
Mask: Agnes Kenttä
Ljuddesign: Jonas Redig
Ljusdesign: Tobias Hallgren
Dramaturg: Ninna Tersman

Producent

Samproduktion mellan Riksteatern och Östgötateatern

Turnéplan