Till innehåll
Foto: Sören Vilks
Foto: Sören Vilks

Riksteaterns kommande dansrepertoar

Cecilia Suhaid Gustafsson, Riksteaterns konstnärliga ledare för dans, presenterar sin första dansrepertoar på Riksteatern hösten 2023 och våren 2024.

Repertoaren rymmer samtida frågor och koreografisk bredd och bland produktionerna som ska ut på turné finns konstnärskap med rötter i butoh, street, aerobics och den iranska dansen baba karam.

Ta del av den kommande dansrepertoaren här

block image
Foto: Carl Thorborg

Dans och koreografi – så mycket mer än rörelse

Riksteatern skapar varje år förutsättningar för den samtida dansen att nå ut i hela Sverige. Genom dansen agerar vi i vår samtid och fördjupar kontakten med publiken.

block image
Foto: Sören Vilks

”Hantverket förfinas i dialog med publiken”

Cecilia Suhaid Gustafsson, konstnärlig ledare för dansrepertoaren på Riksteatern, ringar in vad som verkligen spelar roll för utvecklingen av samtida dans.

Svartvit porträttbild Cecilia Suhaid Gustafsson
Foto: Sören Vilks

Dansresidens

Produktionsresidens Dans

Full skala inför premiär

Läs mer
callout image
Regionala dansresidens

Dansen flyttar centrum

Läs mer
En gul installation av uppblåst plast, stående i balsalen Eric Ugglas Teater i Skövde. Från dansresidens STM_spaces
Foto: Joakim Envik

Mer dans

card block image
Dansprogrammet

Dansprogrammet är en satsning för att stärka unga dansare både i sin utveckling och kännedomen om dansen och kulturen som yrkesområde. Programmet ger tillträde till en rad olika rum inom scenkonst- och dansfältet med förhoppningen att deltagarna sedan vill söka sig vidare inom dansfältet.

card block image
RUN – Riksteaterns Unga Nätverk

Riksteatern har startat en mötesplats och plattform för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för unga inom folkrörelsen. Riksteaterns Unga Nätverk (RUN) vill öka intresset bland unga för att arrangera scenkonst.

card block image
Dansplan Sverige

Dansplan Sverige är en skrivelse till myndigheter och politiker som Riksteatern, Dansnät Sverige och Danscentrum Sverige tagit initiativ till. Skrivelsen beskriver olika insatser som behövs för att säkra dansområdets hållbarhet och utveckling i Sverige och har bland annat presenterats för Kulturdepartementet.

card block image
Cullberg

Tillsammans med koreografer och konstnärliga team från hela världen undersöker danskompaniet Cullberg idéer om hur dans kan definieras, produceras och presenteras. Cullberg arbetar kontinuerligt för att en stor publik i Sverige och utomlands ska få möta samtida dans.

Kontakt

Har du förslag till Riksteaterns dansverksamhet? Mejla oss!

dans@riksteatern.se

Intresseanmälan för dansare

Är du intresserad av att turnera i över hela Sverige och samarbeta med en folkrörelse som består av 36 000 medlemmar i fler än 200 lokala riksteaterföreningar?
Till anmälan

Scenkonst för alla, överallt

Riksteatern vänder sig till både den vana teaterpubliken, den nyfikna danspubliken och den hängivna cirkuspubliken. Samtidigt når vi ut med scenkonst till elever på landets skolor, den som vill avnjuta scenkonst på svenskt teckenspråk eller den som är intresserad av konserter med internationella artister.