Till innehåll
Foto: Amer Hlehel
Foto: Amer Hlehel
Press

Riksteaterns pressrum

Här hittar du kontaktuppgifter till Riksteaterns PR- och pressansvariga samt info och pressmaterial för aktuella Riksteaterproduktioner med mera.

PR- och pressansvariga

Anna Gerdin

Tel: 070-637 59 62
anna.gerdin@riksteatern.se

Mireya Echeverría Quezada

Pressmaterial

Pressbilder

I Riksteaterns mediabank hittar du föreställningsbilder, porträttbilder på talespersoner, Riksteaterns logotyp med mera.

Pressmeddelanden

Våra pressmeddelanden hittar du här på sidan, men letar du efter ett pressmeddelande lite längre bak i tiden kan du söka upp det i Riksteaterns nyhetsrum Via TT.

Premiärer

Riksteatern turnerar varje år med ett sextiotal olika egenproducerade produktioner och når närmare en halv miljon människor i Sverige. Här hittar du premiärdatum- och orter för riksteaterturnéerna våren 2023.

Pressvisningar

För vissa produktioner bjuder vi in rikstäckande media till specialvisningar i Hallunda före turnéstart. Här hittar du planerade pressvisningar för våren 2023.

Pressinfo för Riksteaterns turnéproduktioner våren 2023

Här hittar du allt om Riksteaterns egna turnéproduktioner våren 2023 – pressmaterial, premiärer, pressvisningar, info och turnéplan samt presskontakt.

block image

Aktuellt

PM vårens riksteaterturnéer

I pressmeddelandet för våren hittar du info om vårens riksteaterturnéer, premiärdatum - och ort, pressvisningar med mera.

Foto: Catharina Fyrberg

Därför är det viktigt att politiken inte lägger sig i kulturen

Riksteaterns vd Susanna Dahlberg bjöds, i december 2022, in till Kulturnyheterna på SVT för att förklara varför det är så viktigt att politiker håller så kallat armlängds avstånd till kulturen.

Foto: Sören Vilks

Riksteatern om ny rapport från Svensk Scenkonst

Landets skolor måste ges praktiska möjligheter för att kunna ta emot scenkonst, säger Malin Axelsson, konstnärlig ledare på Riksteatern Barn & Unga, med anledning av rapporten.

Pressmeddelanden

news press image
news press image
news press image
Om Riksteatern

Turnéer, premiärer och pressvisningar

Riksteatern turnerar varje år med ett sextiotal olika egenproducerade produktioner och når närmare en halv miljon människor i Sverige. Riksteatern är hela Sveriges scen och har scener över hela landet.

Från pampiga teaterhus, moderna dansscener och Folkets Hus-estrader till hembygdsgårdar, gymnastiksalar och klassrum.

Genom att Riksteatern är en turnerande nationalscen kan våra premiärer ske i olika delar av landet. För vissa utvalda produktioner har vi på Riksteatern i Hallunda i Stockholm även pressvisningar före turnéstart.

Vårens produktioner
Premiärer och pressvisningar
Vårens nationella turnéproduktioner

Pressbilder hittar du i Riksteaterns Mediabank
Pressmeddelanden hittar du här på sidan
Är du ute efter lite äldre pressmeddelanden, sök i vårt nyhetsrum på Via TT

Läs mer om Riksteatern

Kontakta oss

Har du frågor eller behöver hjälp att hitta rätt pressmaterial?