Till innehåll
Foto: Amer Hlehel
Foto: Amer Hlehel
Press

Riksteaterns pressrum

Här hittar du kontaktuppgifter till Riksteaterns PR- och pressansvariga samt info och pressmaterial för aktuella Riksteaterproduktioner med mera.

PR- och pressansvariga

Anna Gerdin

Tel: 070-637 59 62
anna.gerdin@riksteatern.se

Mireya Echeverría Quezada

Sofia Zouagui

Pressmaterial

Pressbilder

I Riksteaterns mediabank hittar du föreställningsbilder, porträttbilder på talespersoner, Riksteaterns logotyp med mera.

Pressmeddelanden

Våra pressmeddelanden hittar du här på sidan, men letar du efter ett pressmeddelande lite längre bak i tiden kan du söka upp det i Riksteaterns nyhetsrum Via TT.

Premiärer

Riksteatern turnerar varje år med ett sextiotal olika egenproducerade produktioner och når närmare en halv miljon människor i Sverige. Här hittar du premiärdatum- och orter för riksteaterturnéerna våren 2023.

Pressvisningar

För vissa produktioner bjuder vi in rikstäckande media till specialvisningar i Hallunda före turnéstart. Här hittar du planerade pressvisningar för våren 2023.

Pressinfo för Riksteaterns turnéproduktioner våren 2023

Här hittar du allt om Riksteaterns egna turnéproduktioner våren 2023 – pressmaterial, premiärer, pressvisningar, info och turnéplan samt presskontakt.

block image

Aktuellt

PM vårens riksteaterturnéer

I pressmeddelandet för våren hittar du info om vårens riksteaterturnéer, premiärdatum - och ort, pressvisningar med mera.

Ny vd för Riksteatern

Susanna Dahlberg, tidigare vd för Regionteater Väst, tillträder som ny vd för Riksteatern. Dahlberg började sitt uppdrag på Riksteatern den 1 oktober 2022.

Tack vare riksteaterföreningarna - lokal scenkonst i hela landet

Den 5 december är det internationella frivilligdagen. En stor eloge till alla frivilligt aktiva i landets riksteaterföreningar som varje år lägger ner 280 000 timmar åt att nå ut med teater, dans och musik till alla delar av Sverige.

Pressmeddelanden

news press image
news press image
news press image
Om Riksteatern

Turnéer, premiärer och pressvisningar

Riksteatern turnerar varje år med ett sextiotal olika egenproducerade produktioner och når närmare en halv miljon människor i Sverige. Riksteatern är hela Sveriges scen och har scener över hela landet.

Från pampiga teaterhus, moderna dansscener och Folkets Hus-estrader till hembygdsgårdar, gymnastiksalar och klassrum.

Genom att Riksteatern är en turnerande nationalscen kan våra premiärer ske i olika delar av landet. För vissa utvalda produktioner har vi på Riksteatern i Hallunda i Stockholm även pressvisningar före turnéstart.

Vårens produktioner
Premiärer och pressvisningar
Vårens nationella turnéproduktioner

Pressbilder hittar du i Riksteaterns Mediabank
Pressmeddelanden hittar du här på sidan
Är du ute efter lite äldre pressmeddelanden, sök i vårt nyhetsrum på Via TT

Läs mer om Riksteatern

Kontakta oss

Har du frågor eller behöver hjälp att hitta rätt pressmaterial?