Till innehåll
Foto: Klara G
Foto: Klara G
Press

Riksteaterns pressrum

Här hittar du kontaktuppgifter till Riksteaterns PR- och pressansvariga samt info och pressmaterial för aktuella Riksteaterproduktioner med mera.

PR- och pressansvariga

card image

Anna Gerdin

Tel: 070-637 59 62
anna.gerdin@riksteatern.se

card image

Mireya Echeverría Quezada

Pressinfo för Riksteaterns turnéproduktioner hösten 2023

Här hittar du allt om Riksteaterns nationella turnéproduktioner våren 2023 – pressmaterial, premiärer, pressvisningar, info och turnéplan samt presskontakt.

block image
Foto: Klara G

Pressmaterial

Pressbilder

I Riksteaterns mediabank hittar du föreställningsbilder, porträttbilder på talespersoner, Riksteaterns logotyp med mera.

Pressmeddelanden

Våra pressmeddelanden hittar du här på sidan, men letar du efter ett pressmeddelande lite längre bak i tiden kan du söka upp det i Riksteaterns nyhetsrum Via TT.

Premiärer hösten 2023

Riksteatern turnerar varje år med ett sextiotal olika egenproducerade produktioner och når närmare en halv miljon människor i Sverige. Här hittar du premiärdatum- och orter för riksteaterturnéerna hösten 2023.

Pressvisningar hösten 2023

För vissa produktioner bjuder vi in rikstäckande media till specialvisningar i Hallunda före turnéstart. Här hittar du planerade pressvisningar för hösten 2023.

Aktuellt

Foto: Berber Theunissen

Pressmeddelande: Höstens riksteaterturnéer 2023

Den lilla människan möter de stora existentiella och politiska frågorna när Riksteatern fyller 90 år. I höst tar Riksteatern ett grepp om individens förhållande till samhället. Intima människoöden belyser teman som skuld, klass och kamp. Riksteatern fyller 90 år och från Ystad till Haparanda visas alltifrån varm komedi och storslagen cirkus till nyskrivet drama och klassiker på teckenspråk.

card image

Kristian Gidlunds ord blir teater

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen, i föreställningen I kroppen min – En samproduktion mellan Riksteatern och Parkteatern – Kulturhuset Stadsteatern med urpremiär 7 juli på Parkteaterns scen i Galärparken. Efter sommaren åker pjäsen på Riksteaterturné i hela landet med premiär 12 september i Borlänge.

card image

Väntan är över – här är Riksteaterns kommande dansrepertoar

Äntligen har det blivit dags för Cecilia Suhaid Gustafsson att presentera sin första repertoar som Riksteaterns konstnärliga ledare för dans. Det gör hon med besked med konstnärskap som har rötter i butoh, street, aerobics och den iranska dansen baba karam.

Pressmeddelanden

news press image
news press image
news press image
Om Riksteatern

Turnéer, premiärer och pressvisningar

Riksteatern turnerar varje år med ett sextiotal olika egenproducerade produktioner och når närmare en halv miljon människor i Sverige. Riksteatern är hela Sveriges scen och har scener över hela landet.

Från pampiga teaterhus, moderna dansscener och Folkets Hus-estrader till hembygdsgårdar, gymnastiksalar och klassrum.

Genom att Riksteatern är en turnerande nationalscen kan våra premiärer ske i olika delar av landet. För vissa utvalda produktioner har vi på Riksteatern i Hallunda i Stockholm även pressvisningar före turnéstart.

Vårens produktioner
Premiärer och pressvisningar
Vårens nationella turnéproduktioner

Pressbilder hittar du i Riksteaterns Mediabank
Pressmeddelanden hittar du här på sidan
Är du ute efter lite äldre pressmeddelanden, sök i vårt nyhetsrum på Via TT

Läs mer om Riksteatern

Kontakta oss

Har du frågor eller behöver hjälp att hitta rätt pressmaterial?