Till innehåll
Foto: Senay Berhe
Foto: Senay Berhe
Teater

Vi drömmer modigt fram nya världar

Den mest unika scenkonstinstitutionen i Europa

"Min strategi är att fokusera på det som vi tidigare inte har haft på repertoaren. Den luckan kan vi fylla med relevant innehåll viket kommer att leda till möten med ny publik, ge nya konstnärliga insikter och introducera nya konstnärskap."

Intervju med Dritëro Kasapi, teaterchef/konstnärlig ledare på Riksteatern.

block image

Upplevelser som räcker livet ut

På Riksteatern kan du upptäcka scenkonsten som du tänker dig att den är, så som du alltid drömt att den ska vara och så som du aldrig kunnat förställa dig att den skulle kunna vara.

block image
Foto: Senay Berhe

Teaterresidens

2023 ersätts Riksteaterns Teaterresidens av det europeiska residenset Common LAB 2023 som är ett ambulerande residensprogram på sammanlagt åtta veckor i fyra olika länder. Intentionen är att bredda utbudet av berättelser i det samtida Europa.

block image

Mer teater

RUN – Riksteaterns Unga Nätverk

Riksteatern har startat en mötesplats och plattform för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för unga inom folkrörelsen. Riksteaterns Unga Nätverk (RUN) vill öka intresset bland unga för att arrangera scenkonst.

Riksteatern Crea

Riksteatern Creas vision är att skapa den bästa scenkonsten på svenskt teckenspråk, med och av döva och teckenspråkiga konstnärer och kulturarbetare.

Barn och unga

Vi bjuder in unga i våra kreativa processer och låta scenkonsten vara både bångstyrig, motstridig och underhållande.

Innovative rooms

Riksteatern är en del av samarbetsprojektet Innovative rooms, ett utvecklingsprojekt och samarbete mellan nordiska kulturaktörer, teknikutvecklare och pedagoger.

Kontakt

Har du förslag till Riksteaterns teaterrepertoar? Mejla oss!

Alla förslag till teaterrepertoaren behandlas av Riksteaterns dramaturgiat.
dramaturgiatet@riksteatern.se

Intresseanmälan för skådespelare

Är du intresserad av att turnera i över hela Sverige och samarbeta med en folkrörelse som består av 36 000 medlemmar i fler än 200 lokala riksteaterföreningar?
Till anmälan

Scenkonst för alla, överallt

Riksteatern vänder sig till både den vana teaterpubliken, den nyfikna danspubliken och den hängivna cirkuspubliken. Samtidigt når vi ut med scenkonst till elever på landets skolor, den som vill avnjuta scenkonst på svenskt teckenspråk eller den som är intresserad av konserter med internationella artister.