Till innehåll

Scenkonst för alla, överallt

Riksteatern vänder sig till både den vana teaterpubliken, den nyfikna danspubliken och den hängivna cirkuspubliken. Samtidigt når vi ut med scenkonst till elever på landets skolor, den som vill avnjuta scenkonst på svenskt teckenspråk eller den som är intresserad av konserter med internationella artister.

Nationella turnéer

Riksteatern är Sveriges största producerande turnéteater. Vårt mål är attnå ut med scenkonst av hög kvalité till alla delar av Sverige. Varje år turnerar vi med ett sextiotal egenproducerade produktioner.

Genom att turnera och arrangera scenkonst från norr till söder gör vi dagligen allvar av Riksteaterns vision om att sätta tankar och känslor i rörelse för alla överallt.

Det här turnerar vi med våren 2023

Föreställningar nära dig

Det är den lokala riksteaterföreningen på varje ort som formar sin repertoar av scenkonst. Ofta innehåller repertoaren en blandning av Riksteaterns egna turnéproduktioner och föreställningar av andra scenkonstproducenter.

Se vad som visas på just din ort

block image

Så bestäms Riksteaterns repertoar

Riksteaterns nationella turnérepertoar bestäms av teaterchef, de konstnärliga ledarna för dansenheten, Riksteatern Crea, Barn & Unga och Cullberg liksom utvecklingsledaren för den samtida cirkusen. Potentiella produktionsidéer utvecklas i nära dialog med konstnärer, samarbetspartners och lokala arrangörer.

Landets riksteaterföreningar lägger sina egna lokala repertoarer, vilka består av både Riksteaterns egna nationella turnéproduktioner och föreställningar från andra scenkonstproducenter.