Till innehåll
På scen

Scenkonst för alla, överallt

Riksteatern är Sveriges största producerande turnéteater och turnerar varje år med ett sextiotal nationella turnéproduktioner. Genom att turnera och arrangera scenkonst i hela landet gör vi dagligen allvar av Riksteaterns vision att sätta tankar och känslor i rörelse för alla överallt.

Det är den lokala riksteaterföreningen på varje ort som själv bestämmer sin repertoar. Ofta innehåller repertoaren en blandning av Riksteaterns nationella turnéproduktioner och föreställningar av andra producenter.

Föreställningar nära dig

Det är den lokala riksteaterföreningen på varje ort som formar sin repertoar av scenkonst. Ofta innehåller repertoaren en blandning av Riksteaterns egna turnéproduktioner – de nationella turnéerna – och föreställningar av andra scenkonstproducenter.

Se vad som spelas där du bor

block image

Så bestäms Riksteaterns repertoar

Riksteaterns nationella turnérepertoar bestäms av teaterchef, de konstnärliga ledarna för dansenheten, Riksteatern Crea, Barn & Unga och Cullberg liksom utvecklingsledaren för den samtida cirkusen. Potentiella produktionsidéer utvecklas i nära dialog med konstnärer, samarbetspartners och lokala arrangörer.

Landets riksteaterföreningar lägger sina egna lokala repertoarer, vilka består av både Riksteaterns egna nationella turnéproduktioner och föreställningar från andra scenkonstproducenter.