Till innehåll
Press

Riksteaterns talespersoner

Vill du komma i kontakt med någon av våra talespersoner, kontakta PR- och pressansvariga.

Susanna Dahlberg

"Konstnärer behöver rätt förutsättningar och en kreativ hållbarhet för att kunna skapa scenkonst av hög kvalitet. Riksteatern har en unik position med sin kombination av både folkrörelse och konstnärlig institution som når ut med scenkonst över hela Sverige. Denna kombination gör att Riksteatern starkt kan bidra till utvecklingen av både konsten och demokratin."

Susanna Dahlberg
VD
Riksteatern

Biografi:
Susanna Dahlberg har varit verksam i scenkonstbranschen i drygt 20 år och har stor erfarenhet av att bedriva arbete inom verksamhetsutveckling, arbetsmiljöfrågor, kommunikation och utvecklingsarbete. Dahlberg har arbetat som vd för Riksteatern sedan oktober 2022 och närmast före det arbetade hon som vd för Regionteater Väst. 2016 utsågs hon till årets chef i Västra Götaland.

Dritëro Kasapi

"På Riksteatern kan du upptäcka scenkonsten i flera väntade, oväntade och helt överraskande former, uttryck och skepnader. Det har vi alltid i åtanke när vi lägger repertoaren. Konstnärer från när och fjärran är också en integrerad del av vårt utbud. Vi har ett unikt uppdrag att erbjuda scenkonst till hela vårt land och skapa oförglömliga konstnärliga möten men också en gränsöverskridande gemenskap mellan människor i publiken."

Dritëro Kasapi
Teaterchef och konstnärlig ledare
Riksteatern

Biografi:
Dritëro Kasapi är utbildad regissör vid Faculty of Dramatic Arts i Makedonien. Han har sedan 1997 regisserat ett 50-tal föreställningar på såväl stadsteatrar som länsteatrar runt om i Sverige samt teatrar runtom i Europa. Kasapi har även regisserat för Riksteatern. Före sin anställning på Riksteatern arbetade han som biträdande teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Läs om Riksteaterns teaterverksamhet

Mia Larsson

"Med dansen stärker Riksteatern relationen mellan konstnärer, arrangörer och publiken. Vi ger dansare och koreografer utrymme att utveckla sin konst, i samtal, i studion och i mötet med publiken. För mig går dansens kraft förbi ordet och ger oss i publiken ögonblick där tid och rum samexisterar."

Mia Larsson
Danschef
Dansavdelningen, Riksteatern

Bio:
Mia Larsson har sedan 2014 varit danschef på Riksteatern. Hon har en gedigen bakgrund inom Riksteatern där hon tidigare även varit verksamhetschef och innan dess uppdragsledare och producent för Barn & Unga. Utöver detta har hon arbetat som producent på Västmanlands länsteater och arbetat med projektledning inom scenkonst.

Läs om Riksteaterns dansverksamhet

 

Cecilia Suhaid Gustafsson

”Det är viktigt att bäraren av en historia också är den som får berätta den – att koreografer med olika erfarenheter och bakgrunder får skapa sina egna konstnärliga rum. Med deras hjälp blir dansen en portal till olika världar, där vi får leva oss in i fler verkligheter än de vi känner till eller spegla våra upplevelser av att vara människa.”

Cecilia Suhaid Gustafsson
Konstnärlig ledare Dansenheten
Riksteatern

Biografi:
Cecilia Suhaid Gustafsson har gedigen erfarenhet av att jobba med såväl samtida dans genom sitt arbete som konstnärlig ledare vid Atalante i Göteborg och projektledare på Scensverige. Hon har även drivit eget produktionsbolag inom scenkonst när hon arbetat med festivaler och andra populärkulturella projekt.

Läs om Riksteaterns dansverksamhet

Kristine Slettevold

"Jag är oerhört glad och förväntansfull över detta spännande uppdrag som är både utmanande och inspirerande. Cullberg har fantastiska dansare och medarbetare och jag ser fram emot att skapa en kreativ arbetsmiljö och en plats för den samtida danskonstens utveckling. Kompaniet har en viktig roll i att skapa modiga dansverk, vara en plats för kontinuitet och ha en central position i den samtida diskursen"

Kristine Slettevold
Konstnärlig ledare Cullberg

Biografi:
Kristine Slettevold är utbildad vid Khio och Skolen For Samtidsdans i Oslo. Vid sidan av sitt arbete som dansare har hon varit anställd som lektor i dans vid Stockholms konstnärliga högskola sedan 2010. Slettevold har arbetat som frilansande dansare sedan 2001 med koreografer som bland andra Cristina Caprioli, Jefta van Dinther och Hooman Sharifi.

Läs om Cullberg på cullberg.com

Malin Axelsson

"Vår publik är både inspirerande och krävande. Barn och unga kan redan mycket om berättande genom sitt streamande och spelande. Samtidigt ser många av dem teater för första gången. I många fall lägger Riksteatern grunden till barn och ungas scenkonstliv och med det följer ett stort ansvar. Därför måste vi hålla en extremt hög nivå."

Malin Axelsson
Konstnärlig ledare Barn & Unga
Riksteatern

Biografi:
Malin Axelsson är dramatiker, regissör, Augustprisnominerad barnboksförfattare som fått sina verk översatta till flera språk. Axelsson har tidigare arbetat som konstnärlig ledare för Sveriges Radio Drama och konstnärlig ledare för ung scen/öst i Linköping, och även skrivit och regisserat för en mängd teatrar runtom i Sverige. 2016 erhöll Axelsson Mare Kandre-priset för sin romandebut Anropa.

Läs mer om Riksteaterns verksamhet för barn och unga

Mindy Drapsa

"På Riksteatern Crea tar vi vara på de döva konstnärernas och kulturarbetarnas unika kompetens samt erbjuder bästa möjliga tillgänglighet för döva och teckenspråkiga i Sverige. Vi är stolta över att erbjuda allt från klassiker på teckenspråk till berättelser som bara vi känner till."

Mindy Drapsa
Konstnärlig ledare Riksteatern Crea
Riksteatern

Biografi:
Mindy Drapsa har en bakgrund som tv-producent och är medskapare av Dramaski AB. Hon har nominerats till SVT:s mångfaldspris och Spektrumpriset och har även regisserat ett flertal föreställningar för Riksteaternteatern Crea.

Läs om Riksteatern Crea

Magali Bancel

"Något som mitt cirkusliv har lärt mig är att även om teknik och redskap definierar vad cirkus är så utgör alltid inställningen grunden till allt – viljan att tänja på gränserna. Cirkus handlar om att utmana balansen och hitta den igen. Att våga, gång på gång. Konstformen har en lång historia och den fortsätter ständigt att utvecklas."

Magali Bancel
Konstnärlig utvecklingsledare Cirkus
Riksteatern

Biografi:
Magali Bancel har en bakgrund som frilansande cirkusartist. Hon är utbildad vid Fratellini Circus School i Paris, Central School of Speech and Drama i London och den nationella franska cirkushögskolan (CNAC) i Châlons. Hon har bland annat byggt upp cirkuskompaniet Compagnie Isis i Frankrike och är konstnärlig ledare för det svenska cirkuskompaniet CIRK-L. Hon har även varit verksam som cirkusregissör, cirkusartist och producent på Östgötateatern.

Läs om Riksteaterns verksamhet för samtida cirkus

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av våra talespersoner, kontakta PR- och pressansvariga.