Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Håkan Larsson

A Line_up

Tio dansare och en sångerska ställer sig på rad för att dansa och berätta om sina drömmar och rädslor. A Line_up tar avstamp i den banbrytande musikalen A Chorus Line som på 70-talet utmanade sin tids förväntan på underhållning.

För koreografin står Cristina Caprioli, en av Sveriges mest utmanande och betydelsefulla koreografer. Trots att hon har en kritisk inställning till stereotyper och glittrig yta fascineras hon av musikalgenren. Speciellt gäller det A Chorus Line som var nyskapande för sin tid då den gjorde det personliga till allmän underhållning, något som är vardag i dagens dokusåpor och sociala medier, men då var helt nytt. I stället för en färdig dansföreställning var det en iscensatt uttagning med en rad uppställda dansare som slogs om jobbet i en dansshow. Deras berättelser och livsöden utgjorde grunden för musikalen.

I A Line_up har Cristina Caprioli tillsammans med en skara kloka dansare iscensatt en helt ny föreställning som bygger på de medverkandes egna fantasier och erfarenheter. Det blir gripande texter, rörelse och musik med swag och groove. Tillsammans dansar de A Line_up, en annan sorts musikal.

Cristina Caprioli är professor i koreografi och är en av Sveriges mest utmanande och betydelsefulla koreografer. 1998 grundade hon ccap som sedan dess producerat verk kända för sin precision, komplexitet och fysiska nerv.

A Line_up är en samproduktion mellan ccap, Riksteatern, NorrlandsOperan, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, och Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer, Berlin.


Trailer


Cristina Caprioli är professor i koreografi och är en av Sveriges mest betydelsefulla och produktiva koreografer. 1998 grundade hon organisationen ccap som sedan dess producerat verk kända för sin precision, komplexitet och fysiska nerv.

A Line_up är en samproduktion mellan ccap, Riksteatern, NorrlandsOperan, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, och Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer, Berlin.

Förhandspress

Mer swag i sig än i de flesta musikaler
Kulturnytt 2017-04-26

Vågar göra populärkultur i en alternativ tappning
Umeå Tidning 2017-04-26

Konstnärliga re-kreatörer och medarbetare på scen: Anja Arnquist, Dario Barreto Damas, Philip Berlin, Ulrika Berg, Linda Blomqvist, Louise Dahl, Frederic Gies, Pavle Heidler, Madeleine Lindh, Louise Perming och Sunna Ardal Rosengren

Koreografi, konceptuell ram, dramatOrgie och rörelsematerial: Cristina Caprioli. Text: Philip Berlin, Cristina Caprioli, Frederic Gies, Pavle Heidler, Madeleine Lindh, Louise Perming och (gäst) Johan Jönson. Texterna har bearbetats till sångtexter av Sunna Ardal Rosengren. Nyskriven musik: Yoann Durant och Sunna Ardal Rosengren. Övrig musik: Seinabo Sey (Hard time/Pretend), alva noto (Meta Phaser & Sora/Xerrox vol. 2), Roll the Dice (Blood In Blood Out). Ljus: Tobias Hallgren. Kläder: ccap

Producent

Riksteatern

Recensioner

Corren

2017-09-24

"Vacker och märklig, ibland akrobatisk, dans varvas med sång och monologer."

Till recensionen

DN

2017-09-17

"Och sällan har elva dansare utifrån ett inledningsvis Caprioli-karakteristiskt rörelsematerial så väl förvaltat koreografens förtroende. De dansar fram sin egen färg och stilart, vilket tidvis och i långa stunder gör föreställningen till en svindlande intelligent rörelseförförelse."

Till recensionen

SvD

2017-09-16

"Inget glitter men ändå lite musikal, lite humor och lite allvar. Cristina Caprioli och ensemblen bryter upp ”A chorus line” till en studie i samvaro genom mångfald, skriver Anna Ångström."

Till recensionen

Danstidningen och Expressen Scenbloggen

2017-09-16

"Den allmänt bekanta Broadwaysuccéns snärtighet vilar som en underström till det stillsamma vi ser här och nu."

Till recensionen