Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

AB 3 och Pepper's Ghost

På riktigt och på låtsas. En föreställning i två delar, en akt om talet tre och om svårigheten att vara fyra, om vad som omger oss och varför det finns där. En akt om reflektioner, ljus och visuell magi. Med hjälp av ny teknik och antika element.

Succén AB3 av Martin Forsberg är tillbaka. Efter premiären 2009 har AB3 turnerat flitigt i hela landet och på internationella festivaler. Föreställningen med häpnadsväckande uppfinningsrika kostymer och scenografi av Jenny Nordberg är ett föredömligt exempel på en banbrytande koreografi inom dansbranschen och hyllades av både publik och recensenter.

En av de äldsta traditionerna inom scenkonsten är användandet av illusioner för att iscensätta till synes omöjliga bedrifter, liksom effekten Pepper’s Ghost.

Magi har charmat och förflyttat publik i århundraden. I föreställningen Pepper's Ghost samarbetar Fernando Melo med bildkonstnären Yoko Seyama, och kombinerar ny teknik och användningen av antika element som speglar, reflektioner, uppdykande och försvinnande, för att ta med publiken på en rytmisk resa i samtida bilder.

Premiär 11 mars 2017 på Härnösands Teater.

PRODUKTIONSUPPGIFTER AB3
Koreograf : Martin Forsberg
Kostymdesign och scenografi : Jenny Nordberg
Ljusdesign : Mads Nilsen

PRODUKTIONSUPPGIFTER PEPPERS GHOST
Koreograf : Fernando Melo
Scenografi och ljusdesign: Yoko Seyama
Musik : Dirk P Haubrich
Kostymdesign : Jérôme Delbey

AB3: 4 dansare 3 tekniker. Peppers Ghost: 8 dansare 2 tekniker

PRODUKTIONSUPPGIFTER AB3: Koreograf: Martin Forsberg, Kostymdesign och scenografi: Jenny Nordberg, Ljusdesign: Mads Nilsen. PRODUKTIONSUPPGIFTER PEPPERS GHOST: Koreograf: Fernando Melo, Scenografi och ljusdesign: Yoko Seyama, Musik: Dirk P Haubrich, Kostymdesign: Jérôme Delbey

Producent

NorrDans