Skip to main content
Foto: Anna Huerta. Montage: Johanna Kallin

Anna Blomberg sjunger ut

Komedi,

Musikteater

En humoristisk show om längtan efter att få höra till.

En av våra främsta komiker åker äntligen på turné med Riksteatern! Anna Blomberg slog igenom i succéserien Kvarteret Skatan på SVT och har sedan dess roat oss hämningslöst med sina träffsäkra och slagkraftiga imitationer.

I denna komiska, varma och lite sorgsna show får vi möta några av Annas mest omtyckta karaktärer som Maria Montazami, Kåta Gun, Drottning Silvia och Annie Lööf. Vi kommer dessutom att få stifta bekantskap med flera nya figurer som alla har en gemensam nämnare – de längtar efter ett sammanhang och att få höra till.

På ett humoristiskt och rörande sätt ser vi karaktärernas bemödanden med att försöka få vara en del av en gemenskap och att få slippa ensamhet. Kåta Gun ställer till exempel upp i ”Gifta vid första ögonkastet” och Birgitta Bollerud bjuder in till kalas och gör allt för att få sina motvilliga arbetskamrater att vilja komma.

Med Anna Blombergs unika humoristiska finess kommer föreställningen att pendla mellan svärta och skratt, skratt och svärta. Och när det blir alldeles för läskigt att möta sina rädslor, ja, då talar ingen mindre än Astrid Lindgren till oss med sin lugnande röst.

För regin står Paula McManus som tidigare har skrivit och regisserat pjäser för bland annat Teater Västmanland, Dalateatern, Teater Scenario och Ung Scen Öst där hon dessutom är ny konstnärlig ledare.

På scen ser vi, förutom Anna Blomberg, musikerna Birgitta Henriksson och Kristoffer Bäckström samt skådespelaren Mårten Andersson. Musiken och låtarna är komponerade av Christoffer Karlsson.

I media:

anna-blomberg-pratar-inte-med-barnen-om-kåta-gunn/13749706
Hör Anna Blomberg tala om sina folkkära karaktärer och imitationen i föreställningen
TV4 Efter Fem, 2022-02-23

Anna Blomberg pratar om föreställningen
TV4 Morgon, 2022-01-06

Anna Blomberg pratar om föreställningen och sina karaktärer
Sveriges Radio P4 Extra, 2021-12-02Anna Blomberg
Mårten Andersson
Kristoffer Bäckström
Birgitta Henriksson

Dramaturg: Jani Lohikari
Dramatiker/Regissör: Paula McManus
Dramatiker: Anna Blomberg
Scenograf/Kostymdesigner: Julia Herskovits
Kompositör/Ljuddesigner: Christoffer Karlsson
Ljusdesigner: Peter Stockhaus
Maskdesigner: Anna Olofson
Manusstöd: Hilda Ramsten

Producent

Riksteatern

Video

Recensioner

Svenska Dagbladet

2022-02-26

"Härligast är det när Lill-Babs kliver ner från himlen och drar ett medley av sina toppnummer. Då är Blomberg lika kärleksfullt publiktillvänd som originalet."

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-02-26

"Här sjungs förstås, och dansas, men vi får också se hur nedtryckta kvinnor tar bladet från munnen och slår till, både Birgitta och Mats-Olofs sanslöst uttråkade fru."

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-02-26

"Även om det här i första hand är en så välbehövlig feelgood-show, finns ett genomgående stråk av ensamhet och vemod. Till exempel när Anna som läkare efter ett batteri upplevelsefrågor till den ömhetstörstande Säpo-killen skriver ut ”Gift vid första ögonkastet” på recept. "

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-02-26

"Anna Blomberg är mer inkännande än elak i sina roller och imitationer. Ett stråk av vemod balanseras av kärleksfulla gestaltningar och shownummer med tryck."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-02-26

"Man imponeras av själva hantverket… Blomberg själv som inför öppen ridå svidar om samtidigt som hon ger röst åt både Astrid Lindgren och Lill-Babs som fyndigt kommenterar showen från sina platser i himlen."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-02-26

"Christoffer Karlsson har komponerat en serie låtar som öppnar för både danssteg och skrala sånginsatser. "

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-02-26

"Läkaren från Lund lyckas sammanfatta, i en kort scen, allt som är fel med svensk sjukvård och kundsamhället. Och naturligtvis den slitstarka Kåta Gun som är rolig just för att hon bygger på en inverterad bild av den typiskt manliga snuskgubben."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-02-26

"När Lill-Babs för ett ögonblick återuppstår på scen och river av ett medley är det däremot direkt lysande. "

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-02-26

"Riksteaterns turnéproduktion ”Anna Blomberg sjunger ut” återvinner ett gäng av ”Kvarteret Skatan”-komikerns klassiska karaktärer och ger dem nytt liv i en humorshow på temat "längtan att få höra till"

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-02-26

"I en humorshow på temat ”längtan att få höra till” visar Anna Blomberg upp sin obetalbara förmåga att byta personlighet på ett ögonblick."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-02-26

"Anna Blomberg pendlar mellan det briljanta och det banala"

Till recensionen