Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Valtteri Kantanen

9 nov | Lomma

Är det hett här?

Komedi

En orädd och fartfylld komedi om klimakteriet.

Klimakteriet angår oss alla, kvinnor som män – ändå vet vi väldigt lite om detta skede i livet. Vad händer när mensen tar slut? Varför funkar inte minnet eller humöret som förr? Varför sover man plötsligt inte? Och varför vet vi inte svaren?

I sin fartfyllda debutpjäs rätar Anna Hultin ut menopausens många frågetecken. -Föreställningen handlar om allt som jag själv ville veta om klimakteriet, men inte fick svar på, berättar Anna.

Är det hett här? är lika delar monolog som manifest, lika mycket folkbildning som underhållning. Modigt och med humor delar Anna med sig av sin personliga forskning i menopausens biologi och historia - varvat med lite Shakespeare och oinbjudna experter.

Är det hett här? är skriven av Anna Hultin, som även spelar alla roller. Anna är fast anställd skådespelare vid Svenska Teatern där hon spelat huvudrollen i över tjugo pjäser. Pjäsen är regisserad av André Wickström, som många känner igen från bland annat Parlamentet och Solsidan.

Föreställningslängd: 1 tim 30 min

"En rolig, ömsint och arg monolog som lyfter upp något väldigt viktigt: den åldrande kvinnans rätt att vara sig själv och må bra" – Östnyland

”Den här föreställningen borde alla se…en rolig och egensinnig, helgjuten föreställning” – YLE

Anna Hultin

Av och med: Anna Hultin
Regi: André Wickström
Scenografi: Erik Salvesen
Kostym: Kaisa Rautakoski
Ljus: Mats Forss
Ljud: Hanna Mikander
Video: Theo af Enehielm
Musik: Douglas Pashley
Mask: Tiitta Stoor
Foto för bilden i toppen av sidan: Valtteri Kantanen

Producent

Ett gästspel från Svenska Teatern i Helsingfors

Turnéplan

Video