Skip to main content
Foto: Magnus Skoglöf

Arvet

Teater

En tragikomisk pjäs om kärlek, förlust och familjehemligheter.

Arvet, en tragikomisk pjäs i två akter. Familjehemligheterna får liv när vi dör.

Yvonne har nyligen förlorat sin make och dottern Klara flyttar in hos mamman för att ta hand om henne. Men Yvonne verkar inte vilja ha henne där och Klara börjar misstänka att mamman har träffat en ny man. Hon pressar sin mamma och rotar skamlöst bland Yvonnes saker för att avslöja hennes lögner. Det Klara inte förstår är att hon är på väg att öppna Pandoras ask och när det dessutom verkar som om pappan har lämnat betydligt mer efter sig än en obotlig sjukdom, sätts hela livet i gungning.

Arvet är ett nyskrivet svenskt drama och det är en riktig succéduo som jobbar ihop igen. Frida Röhl är konstnärlig ledare för Folkteatern Göteborg. Dramatikern Alejandro Leiva Wengers pjäser utmärker sig genom sin rappa och roliga dialog, men också för att skildra ämnen och karaktärer med både inlevelse och allvar. Pjäsens tema är ständigt aktuellt – kärlek, familj, förlust och inte minst familjehemligheter.

Det blir en fantastisk föreställning som kommer ge både eftertanke och skratt. En upplevelse fylld av attraktion och dramatik som utspelas mellan scen och salong, och mellan människor i ett möte.

En samproduktion mellan Riksteatern och Folkteatern Göteborg

Ing-Marie Carlsson
Niklas Falk
Nina Haber
Emma Mehonic

Dramatiker: Alejandro Leiva Wenger
Regi: Frida Röhl, som också är konstnärlig ledare för Folkteatern Göteborg
Kompositör: Joel Igor Hammad Magnusson
Scenograf och kostymdesign: Charlotta Nylund
Maskdesign: Linda Goncalves
Ljusdesign: Carina Persson Backman

Producent

Riksteatern