Foto: Darcy Grant

Backbone

Nycirkus/StreetArt

Nycirkus i världsklass med australiensiska Gravity & Other Myths

På scenen får vi se tio uttrycksfulla nycirkusartister och två musiker. Spektakulärt, men också vackert, energiskt, känslosamt och roligt. En totalupplevelse!

Vad är styrka? Var kommer den ifrån? Hur mäts den? I Backbone testas gränserna för vad styrka kan innebära; fysiskt, emotionellt, individuellt och kollektivt.

Backbone är det fantastiska nycirkuskompaniets Gravity & Other Myths tredje uppsättning. Deras senaste show, A Simple Space, som turnerade med Riksteatern fick stor internationell framgång när den spelades mer än 530 gånger på 76 festivaler och teatrar i 24 länder.

Trailer

Medverkande

Martin Schreiber, Lachlan Binns, Jascha Boyce/Alyssa Moore, Jacob Randell, Lewie West, Lewis Rankin, Joanne Curry, Mieke Lizotte, Lachlan Harper, Jackson Manson

Konstnärligt team

Kompositörer och musiker: Elliot Zoerner, Shenton Gregory
Regi: Darcy Grant
Scenografi och ljusdesign: Geoff Cobham
Producent: Craig Harrison
Regiassistent: Triton Tunis-Mitchell

Producent

Riksteatern

Bilder

Recensioner

Folkbladet Västerbotten | 3 april 2019

" ” Backbone” är hjärta och hjärna i ett och en scenisk fullträff som sopar mattan totalt med nycirkuskonkurrenterna."

Länstidningen Östersund | 4 april 2019

"För i alla halsbrytande farligheter är det den utsökt synkade skönheten i de många nummer som bygger på intrikat samarbete som är det mest berörande. [...] i en ständigt flödande och fantastisk helhet."

Piteå Tidningen | 30 mars 2019

"Scenen där en av akrobaterna vilar upphissad på en enda lång stör är hisnande, och det mer dansinfluerade parti där tre gruppmedlemmar ömsom skulpterar och omskulpterar varandra under ett nät av stenar som hänger från taket är fantastisk vacker."

Sundsvalls Tidning | 30 mars 2019

"Det är en produktion som får oss att häpna och kippa efter andan. En nycirkusföreställning av yppersta världsklass där allt bara hänger ihop i en lång vacker rörelse av extrem akrobatik."

Blekinge Läns Tidning | 25 mars 2019

"Succépremiär för nycirkusen. [...] En av de längsta slutapplåderna som har hörts på länge i Karlskrona från ett dessutom välbesatt konserthus.[...] Den tar slut alldeles för fort. [...] Summan kan inte bli annat än högsta betyg. Grattis ni teaterpubliker runt om i Sverige som får se ”Backbone”."