Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content

Bockarna Bruse

Den norska folksagan om de tre bockarn Bruse har spelats många gånger sen urpremiären 2006. Det är en mycket uppskattad barn- och familjeföreställning.

Den klassiska norska folksagan om de tre bockarna Bruse har dramatiserats av Kalle Zerpe, Marie Skönblom och Stina Zacco.

Det är en saga om mod och list, om samarbete och vänskap. Till sin hjälp i berättandet använder skådespelarna både dockor, sång och musik. Sagan har spelats i flera omgångar sedan uruppförandet 2006. Det är en väldigt uppskattad musikteaterföreställning där barnen får vara med om bockarna Bruses väg över till andra sidan ån. ...och träffa det hungriga trollet.

"Under den knappa halvtimme som föreställningen pågår hörs både skrat, prat och rädsla från publiken men det är så det ska vara på barnteater och det märks att barnen gillar det." ....imponerad, mer sagoberättande åt folket" Arbetarbladet

Stina och Ove Zacco Andersson

Skottes Musikteater, fritt efter den norska folksagan. Regi: Ensemblen, Scenografi/dockmakare: Madelene Söderblom, Musik: Ensemblen

Producent

Skottes Musikteater