Foto: Andreas Bennin

9 okt|Blädinge

Bokstavsängeln - Från tönt till poet

Poesi Stand up Föreläsning

En poetisk och rolig föreställning om språkets makt till att förändra sitt liv. Om utanförskap, ensamhet och tillhörighet! Längtan efter att hitta sin plats i livet, kärleken och samhället. En föreställning om bland annat poesi, ADHD, älgar, ångest och livslust!

Bokstavsängeln – Från tönt till poet är en föreställning som tar sitt avstamp i Ismael Atarias diagnos ADHD. Vi får följa med på en resa genom poetens liv, hur han på grund av sin diagnos hamnade i ett utanförskap.

Föreläsningen handlar om längtan efter att bli accepterad och älskad för den man är innerst inne är, om rädslorna, ensamheten och kampen för att hitta sin plats i världen. Poeten kommer ta med publiken tillbaks till hans egen högstadieperiod som inte var helt enkel och genom Ismaels historia finns möjligheten att nå inuti sitt eget hjärta, kanske inse att vi alla har möjlighet att påverka våra liv till det bättre. Med stor själdistans och en befriande humor kommer Ismael ge oss både skratt och tårar.

Ismael Atarias Bokstavsängeln – Från tönt till poet är en vild, rolig, varm och självutlämnande föreställning som garanterat inte lämnar någon oberörd.

”Publiken fick en tankeväckande poetisk resa med plats för både stora skratt och en och annan tår… det här är en riktig poet som kan sina grejer”
/Filipstads Tidning


”Hans känslosamma och vackra poesi går rakt in i hjärtat och visar att det kan bli något bra av den till synes mest ”hopplösa”, ”besvärliga” och olyckliga människa.”
/Marks tidning

”Jag som en av arrangörerna känner mig väldigt nöjd föreläsningen, dels för att han tilltalade och hade med dig så gott som alla som var där och lyssnade. Sedan fångade han också poängen med dagen, träffade nerven och fick fram hur mycket tillgång till eget skapande kan betyda. Dessutom tycker jag att helt enkelt är en lysande och trygg föreläsare/poet/berättare med många kreativa och lekfulla tekniker för att hålla publikens fokus och leda oss genom sin personliga berättelse.”
/Tina Weidelt Konsulent kulturpedagogik. Klangfärg. Kultur i Väst

Medverkande

Ismael Ataria

Konstnärligt team

Ismael Ataria

Producent

Ismael Ataria

Turnéplan

Video