Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Briefs Factory

Brats Carnival

Dans,

Samtida cirkus,

Show

Queer cirkuspunk för alla från 8 år och uppåt.

När världsstjärnorna från australiensiska kompaniet Briefs Factory kommer till Sverige gör de det med ett BANG! En timme gränslös kärlekskabaret med ”more is more”-attityd som varvar rosa glittriga monster och hopprep med rubikskub och akrobatik. En genderbending resa som lockar fram din inre diva likväl som en hyllning till konsten att våga vara sig själv. Alla tidigare superhjältar kan slänga sig i väggen – det här gänget kommer garanterat stå överst på listan framöver. Med på Sverigeturnén är också den hyllade svenske skådespelaren och dragartisten Robert Fux!

Briefs Factory syns frekvent på scener i London, Paris, New York och inte minst i Austalien. De turnerar över hela världen och är främst kända för att skapa late night cabaret för en vuxenpublik. Brats Carnival är den föreställning de önskar att de själva kunnat få se när de var barn.

Åldersgräns 8 år.


I media:


Fez Faanana om Brats Carnival
Det kommer att finnas något för alla oavsett om du gillar teater, drag, luftakrobatik eller dans. Vi växte ju upp med Mupparna och deras befriande löjlighet. Det är otroligt hur camp och inkluderande deras skapare, Jim Hensons, idéer var. (Fez Faanana)
Dagens Nyheter Scenhöst, 6 september, 2022

Robert Fux om Brats Carnival
Det känns som jag är med i en nordisk version av Priscilla – Queen of the desert! Det är föreställningen jag själv önskat kunna se när jag var barn. (Robert Fux)
QX, 17 september, 2022

Artister:
Fez Faanana
Mark Winmill
Thomas Worrell
Brett Rosengreen
Louis Biggs
Dylan Rodriguez
Robert Fux

Kostym: Gia Mitchell, Lecoha, Robert Fux
Kreativ producent: Josefin Rosales

Producent

Föreställningen är ett gästspel. En produktion av Briefs Factory och Cluster Arts i samarbete med Follow the Rabbit.

Video

Recensioner

Länstidningen

2022-10-27

"Och skulle man kunna omvandla energin i en teatersalong till elektricitet så vore elkrisen löst för en tid framåt."

Till recensionen

Länstidningen

2022-10-27

"Koreografi och akrobatik som exakt synkar med musiken (med många roliga och betydelsebärande låtval), en skäggig Disney-Elsa i lösfläta som svävar fram i ringen till Slå dig fri - luftartister behöver inte bry sig om tyngdlagen, en catwoman inramad av laserstrålar som samtidigt är ett rött garnnystan, en skäggig dam som trollar fram blommor ur händerna. Det blir normbrott i genusfabriken, något som också bygger vidare på cirkusens traditioner. "

Till recensionen

Länstidningen

2022-10-27

"Showen har karaktär av nummerrevy där det queera är regel och vare sig glitter eller självlysande färger några undantag. "

Till recensionen

Västerbottens-Kuriren

2022-10-31

"Hela föreställningen avslutas med ett storslaget nummer till tonerna av Don't Leave me This Way av The Communards. Och efter det som känns som en evighet, ställer sig publiken äntligen upp och klappar in denna internationellt proffsiga ensemble flera gånger. Det minsta de förtjänar efter en timmes fartfylld proffsig, lekfull, inkluderande och frihetshyllande underhållning med otaliga klädbyten."

Till recensionen

Västerbottens-Kuriren

2022-10-31

"Utstyrslarna är spektakulära, där nog Fröken Sverige-kostymen tar priset: Ikea-påsar i gult och blått, formade till en fantastisk kreation med enorma axelvaddar och en långkjol med både en vågad slits och volanger i många lager."

Till recensionen

Västerbottens-Kuriren

2022-10-31

"Först ut är den älskvärda och over-the-top-sminkade konferenciern Robert Fux, som rakt igenom föreställningen lyckas både ta ner det överdådiga till något jordnära och begripligt även för den yngsta publiken, men också vågar testa gränserna rejält för vad som kan vara generande eller obekvämt."

Till recensionen

Svenska dagbladet

2022-09-17

"Det är svårt att infria det där löftet om extra allt på drygt en timme och några minuter. Det låter som ett underbetyg, men är nog snarare ett tecken på mersmak för Briefs Factorys fräcka stil med mycket glimt i ögat och ett brett och smittsamt leende på läpparna. Flirtigt, varmt och drag – det är ”Brats carnival”."

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-09-17

"Fez Faanana, iklädd herdinneklänning i burlesk stil, och skägg, trollar fram vad som verkar vara ett oändligt antal blommor ur handen."

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-09-17

"Det är mycket som talar till fantasin i den här föreställningen, men också mot könsdistinktioner och normer. Thomas Worell gör ett ringtrapetsnummer där han kan vara både Elsa i ”Frozen” och Miley Cyrus i videon till ”Wrecking ball”."

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-09-17

"En kattkvinna (Dylan Rodriguez) gör ett luftakrobatiknummer med samma bett i blicken som en dragqueen på en ballroomklubb, jonglören Louis Biggs tricksar med några hattar samtidigt som han flirtar vilt med publiken och Mark Winmill utför konster med självlysande rockringar."

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-09-17

"Numren är både flirtiga och fräcka och ger mersmak. "

Till recensionen

Svenska Dagbladet

2022-09-17

"Brats carnival Fräckt och flirtigt i en varm dragshow"

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-18

"Thomas Worrells peppiga luftnummer, ackompanjerat av ett girlpowerpotpurri toppat av Miley Cyrus ”Wrecking ball”, heller icke att förglömma. Snacka om självförtroendehöjare."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-18

"Mark Winmills neonfärgade rockringsnummer kommer att ockupera en del minnesutrymme. Inte bara för att de självlysande ringar han använder skapar intrikata flerdimensionella mönster. När såg man egentligen en rockring sättas i rotation av en lättklädd rumpa senast? "

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-18

"När han sedan drar fram elcittran och låter regnbågspaletten färglägga platsen där han bor blir det rörande på riktigt."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-18

"Hans Fröken Sverige, iklädd en makalös galakreation bestående av gula och blå plastkassar från ett känt svenskt möbelvaruhus, får fart på känslorna. "

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-18

"Vår alldeles egen dramaqueen Robert Fux kallats in som ciceron. Han inte bara vet att grooma en publik, utan bidrar med en alldeles egen fördjupning och samtidsförankring där Västertorp sopar mattan med Australien. "

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-18

"Här kryddas klassiska cirkusuttryck som luftakrobatik och jonglering med en välgörande dos glamour. I form av allt ifrån kattkvinnor med lackstövlar to die for till konstant blomproducerande ballerinor imponerar den väldefinierade sextetten med sitt flexande, trollande och roterande."

Till recensionen

Dagens Nyheter

2022-09-18

"Robert Fux som ciceron får fart på känslorna"

Till recensionen