Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Urban Jörén

Buhu och Stank

Produktionen våren 2020 ställdes in pga pandemin.

Om föreställningen:

En jubileumsföreställning med skratt, tårta och blicken framåt för Tyst Teater 50 år

Två clowner kastas in på en scen genom en ridåöppning. De vet inte riktigt vart de har kommit? Vad de ska göra där? Eller vem som bestämmer över vad som nu ska ske? Det verkar vara frågan om ett prov? Missförstånd och utmaningar väntar. Kanske flyger en tårta in också. De här blyga och nyfikna samt ambitiösa clowner ger en upplevelse för alla som någon gång haft svårt att förstå vad som händer. En improviserad föreställning med Buhu och Stank.

Rätten till kultur på egna villkor har aldrig varit självklart utan ett resultat av människors envisa kamp. 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. I samband med föreställningen lanseras även en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete.

I den här tal- och teckenfria clownföreställningen på det universella clownspråket möter ni de energiska clownskådespelarna Mette Marqvardsen och Debbie Z Rennie. Regisserar gör clowngurun och adjunkten i scenisk gestaltning från Stockholms konstnärliga högskola, Per Sörberg. Manus av Per Sörberg och Ninna Tersman.

Rekommenderas för barn- och ungdomar, familjer och vuxna.

Debbie Z Rennie
Niklas Älgen Andersson

Regi: Per Sörberg
Manus: Ninna Tersman
Kostymdesign: Annika Sundqvist

Producent

Riksteatern